Care este lungimea ideala a articolelor pentru blog??

Care este lungimea ideala a articolelor pentru blog??

0 Shares
0
0
0

Exista bloggeri de succes care scriu lunar multe articole, pe care le si posteaza pe blogurile pe personale, iar astfel isi castiga existenta. Exista in schimb bloggeri care si-au cumparat un domeniu, iar pe blogul pe care il detin scriu despre pasiunile lor si despre activitatile pe care le desfasoara in viata de zi cu zi.

In cazul in care intentionezi sa faci si tu acest lucru si vrei sa devii blogger, cel mai probabil te intrebi care este lungimea ideala a unei postari pe blog, iar mai multe detalii cu privire la acest subiect, vei putea descoperi pe parcursul acestui articol.

Exista bloggeri care de exemplu, nu publica articolul pana in momentul in care acesta nu contine un anumit numar de cuvinte. Cu siguranta insa, fiecare articol are propriul scop, iar acesta ar trebui incheiat imediat ce isi atinge scopul.

Poti sa citesti de exemplu un articol de 2500 de cuvinte, dar acesta sa nu iti ofere la fel de multe informatii utile precum un articol de 500 de cuvinte. Poti avea un articol care sa contina informatii foarte utile, transmise in 500 de cuvinte, la fel de bine cum un articol de 2500 de cuvinte sau chiar mai multe, poate fi mediocru.

Exista cu toate acestea unele date estimative, care te pot ajuta in calitate de blogger, in momentul in care structurezi un text. Cei mai multi bloggeri sunt de parere ca un articol standard trebuie sa contina 500 de cuvinte (2000 de caractere), in timp ce un text lizibil si usor de urmarit, contine de obicei intre 500 si 700 de cuvinte.

In ceea ce priveste numarul minim de cuvinte pe care un articol publicat online ar trebui sa il contina, acesta este cuprins intre 300 si 500 de cuvinte. Cu toate acestea, articole atat de scurte nu sunt recomandate pentru blogurile care doresc sa le transmita cititorilor informatii relevante.

Bloggerii trebuie sa tina cont de mai multe detalii atunci cand doresc sa scrie un articol. Trebuie sa tina in primul rand cont de publicul tinta, apoi de subiectul despre care urmeaza sa scrie. Structura postarii are un rol foarte important, la fel ca si canalul de promovare. Tinand cont de aceste aspecte, veti descoperi in continuare cate cuvinte trebuie sa aiba articolele.

De exemplu, un articol relevant pentru indexarea organica, ar trebui sa contina intre 2100 si 2400 de cuvinte. Cu toate acestea insa, si cu articole care au in jur de 1500 de cuvinte, bloggerii isi pot atinge obiectivul, daca tin cont de cele mai bune practici seo (backlink-uri corecte, alegerea cuvintelor cheie potrivite, adaugarea alt-text, sau daca au continut relevant care sa fie insotit de videoclipuri, grafice, etc.).

Bloggerii care scriu articole cu scopul de a genera potentiali clienti, trebuie sa isi gaseasca inspiratia astfel incat sa transmita cele mai utile informatii in articole care contin 2500 de cuvinte. Aceste postari aduc pe blog un trafic generos.

Unii bloggeri scriu articole pentru paginile pilon, iar acestea pot contine intre 2200 si 10.000 de cuvinte. Cu toate acestea, media articolelor de pe paginile pilon este de 4000 de cuvinte. Articolele de pe astfel de pagini trebuie sa fie un ghid cat mai exact pentru un anumit subiect.

Exista bloggeri care creaza postari tip lista. Aceste articole trebuie sa contina intre 2300 si 2600 de cuvinte. Alti bloggeri de exemplu, scriu articole de tip “how – to” sau “cum sa?”, in care isi invata cititorii cum sa curete tapiteria, cum sa repare ceva, cum sa faca anumite lucruri, etc.

Ei bine, astfel de articole trebuie sa contina intre 1700 si 2100 de cuvinte.  Aceste articole trebuie sa ofere cat mai multe informatii relevante, trebuie sa fie ordonate logic, structurate pe sectiuni, si sa fie clare si concise.

Nu in ultimul rand, amintim articolele “what is”, care raspund la o intrebare. Acestea trebuie sa contina intre 1300 si 1700 de cuvinte.

In concluzie, nu exista un numar standard de cuvinte pentru articolele de pe blog, astfel ca bloggerii pot publica articolul chiar daca acesta contine 500, 700, 1000 sau mai multe cuvinte, atunci cand considera ca au acoperit suficient de bune subiectul.

Inainte de publicare insa, bloggerii trebuie sa se asigure ca articolele nu contin greseli de exprimare sau greseli de ortografie.

0 Shares
You May Also Like