Cand se schimba un turbocompresor

Cand se schimba un turbocompresor?

0 Shares
0
0
0

Inlocuirea unei turbosuflante noi este un proces care consuma timp, mai ales daca nu esti specialist. Pentru a schimba turbo de la zero, exista multe proceduri diferite care dureaza in jur de 3-4 ore.

Una peste alta, nu ezita sa iti faci timp, pentru ca schimbarea unui turbo trebuie facuta corect. In caz contrar, poti aprinde amestecul de aer/combustibil sau poti provoca defectiunea motorului.

Printre elementele care variaza timpul necesar schimbarii unui turbo se numara si modelul aparatului. De asemenea, ar trebui sa se ia in considerare procesul de instalare a turbo-ului original si daca exista complicatii in timpul instalarii.

Cand trebuie schimbat un turbo?

Turbo-urile sunt surprinzator de durabile, mai ales cu noile uleiuri de calitate folosite in intretinerea lor. Cu toate acestea, ele pot esua daca motorul este prea uzat sau daca este suprasolicitat. Pe masura ce motorul se uzeaza, turbo incepe sa se roteasca mai lent. Aceasta inseamna ca va trebui sa accelerezi mai puternic impotriva factorilor externi, cum ar fi scaderi de viteza si dealuri. Acest lucru iti va ingreuna experienta de conducere.

De asemenea, daca tu crezi ca masina ta pierde putere sau se supraincalzeste, poate fi timpul sa schimbi turbo. Pentru a efectua operatiunea, poti inlocui dispozitivul defect fie cu un turbo nou, fie cu un turbo reconditionat.

Pasii de urmat pentru a schimba dispozitivul

Inlocuirea unui turbo necesita anumite cercetari si cunostinte ale marcii si modelului specific. De asemenea, ar trebui sa iei anumite masuri de precautie, cum ar fi sa ai toate instrumentele necesare la indemana inainte de a incepe.

  • Localizeaza turbo si deconecteaza cablurile

Pentru a schimba un turbo, incepe prin a localiza dispozitivul. In acest scop, nu ezita sa apelezi la ajutorul unui mecanic profesionist sau a unei persoane cu experienta in reparatii auto. Apoi, scurge tot uleiul din motor si adauga ulei nou pentru a-l completa. Uleiul trebuie inlocuit inainte de a incepe orice reparatie majora pentru a evita contaminarea diferitelor parti cu lichid vechi.

Deconectati borna negativa a bateriei si scoate carcasa filtrului de aer. Mai exact, deconecteaza stecherul de la cablul pozitiv al bateriei care este conectat la releul de pornire. Elibereaza-i clema folosind o cheie pentru a indeparta toate tuburile si tevile conectate la acesta.

  • Elibereaza elementele de fixare si tevi

Continua sa eliberezi toate elementele de fixare din jurul galeriei de admisie. Odata terminat acest pas, scoate toate suporturile de montare de deasupra tevilor de inductie si nu uita de rezervorul de expansiune.

Deconecteaza furtunul de admisie a aerului de la turbocompresor, care este adesea aproape de locul unde se conecteaza la motor. Apoi slabeste clema de furtun care tine acest furtun de furtunul lateral de racire folosind o cheie mare cu capat rotund. Trage teava.

  • Monteaza noul turbo

Odata ce turbocompresorul defect a fost indepartat, poti instala noul dispozitiv. Pentru a face acest lucru, urmeaza pasii de demontare invers. In plus, ia in considerare diagnosticarea problemei turbo defect. Exista multe sisteme diferite care pot functiona defectuos pe echipament. Acestea trebuie identificate pentru a preveni aparitia din nou a aceleiasi probleme.

0 Shares
You May Also Like