Blefaroplastia si avantajele sale

0 Shares
0
0
0

Blefaroplastia sau intinerirea chirurgicala a pleoapei dupa cum mai este numita de catre chirurgii esteticieni aceasta interventie, este o operatie care are rol functional dar si cosmetic.

Scopul principal acestei interventii chirurgicale este acela de a remodela pleoapa superioara si/sau inferioara, insa blefaroplastia are este ideala si datorita faptului ca indeparteaza tesutul in exces si  sustine muschii si structurile din jur.

Ochii reprezinta un element cheie si sunt cei ce definesc frumusetea fetei. Ochii au un rol important in comunicarea sociala si emana expresivitate. Se spune ca doar uitandu-te in ochii unei persoane poti sa surprinzi emotiile din spatele privirii. Poate acesta este cel mai important motiv pentru care atat de multe persoane opteaza in prezent pentru o operatie laser pleoape.

O data cu procesul de imbatranire, tesutul grasos din zona ochilor fie coboara, fie dispare, in timp ce muschii se relaxeaza. Aceasta este si cauza principala pentru care apare un exces de piele la nivelul pleoapelor superioare sau inferioare.

Ei bine, in continuare vom vedea care sunt canditatele ideale pentru o astfel de interventie chirurgicala. Asadar, esti candidata ideala pentru blefaroplastie daca:

  • Atunci cand te uiti in oglinda vezi deasupra pleoapei superioare ca exista exces de piele;
  • Esti candidata ideala pentru aceasta interventie daca pielea in jurul pleoapei superioare este laxa, si pari obosita chiar si atunci cand nu esti;
  • Ai nevoie de o asemenea interventie chirurgicala atunci cand pleoapele iti par usor umflate;
  • Ai nevoie de o asemenea interventie daca ai pungi si cearcane sub ochi;
  • Ai nevoie de o asemenea interventie daca observi un exces de piele si riduri fine sub ochi.

Ei bine, daca te confrunti cu una din aceste probleme, ai nevoie de o interventie chirurgicala de acest gen, insa inainte de toate trebuie sa discuti cu un medic specialist, care iti va explica tot ceea ce este important sa stii despre blefaroplastie.

Deasemenea, ar trebui sa informezi medicul daca suferi de vreo afectiune si daca urmezi vreun tratament. Dupa ce medicul iti va cunoaste istoricul medical, iti va putea da cateva sfaturi si instructiumi privid alimentatia, medicatia, etc.

Cat despre interventia chirurgicala, aceasta se efectueaza doar cu anestezie locala, insa vei primi si medicamente pe cale orala care sa ajute la amortirea locului si la pastrarea efectului anestezic.

Exista insa si situatii in care se poate efectua o asemenea interventie sub anestezie generala, insa doar pentru atat, nu are rost sa optezi pentru anestezie generala.

O asemenea interventie dureaza de regula intre una si doua ore, in functie de tipul interventiei, si daca interventia este sau nu asociata si cu o alta procedura, precum liftingul facial de exemplu.

Dupa interventia chirurgicala va trebui sa aplici pe pleoape comprese reci pentru a reduce edemul. Se poate ca imediat dupa operatie sa apara o usoara senzatie de disconfort, edem si contuzie, uscaciunea ochiului sau lacrimare, insa aceste simptome dispar dupa aproximativ 7 – 10 zile.

Asadar, in mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti despre blefaroplastie.

0 Shares
You May Also Like