Beneficiile-scolii-private-comparativ-cu-scoala-publica

Beneficiile scolii private comparativ cu scoala publica

0 Shares
0
0
0

Aproape de la nasterea copilului dvs, incepeti sa va ganditi unde isi va petrece copilul anii de scoala. Stiind ca educatia lor este mai mult decat sa-si umple capul cu diferite cunostinte care probabil nu vor fi foarte, vet dori sa cercetati toate scolile din cartier, sau chiar din oras, daca nu locuiti intr-un oras foarte mare.

Scoala la care urmeaza sa va inscrieti copilul, cu siguranta va trebui sa ii vorbeasca in limba lui, pentru ca acesta sa poata sa invete tot ceea ce ii este predat.

Atunci cand doriti sa alegeti scoala pentru copilul dvs., trebuie sa stiti ca exista doua mari optiuni, si anume scoala privata sau scoala publica (scoala de stat dupa cum mai este aceasta cunoscuta). Este foarte important sa analizati punctele forte ale fiecarui tip de scoala, pentru a face cea mai buna alegere.

Reputatia scolii

Atunci cand trebuie sa va inscrieti copilul la scoala, trebuie neaparat sa tineti cont de reputatia scolii. Interesati-va despre rezultatele obtinute de catre elevii scolii la examenele sustinute. Aflati daca acestia participa la concursuri inter-scolare, la olimpiada pentru diferite discipline, etc., si daca da, aflati care sunt rezultatele obtinute de catre elevi.

Aflati informatii despre cadrele didactice

Este foarte important sa aflati despre profesori cat mai multe informatii. Acestia au experienta? Cunosc metode moderne de predare a materiei? Au rabdare si doresc sa le explice elevilor ceea ce nu au inteles?

In ceea ce priveste cadrele didactice, incercati sa luati legatura cu parintii copiilor care invata in scolile din apropiere, pentru a afla ce parere au parintii despre profesori, si daca ii recomanda. Este foarte important sa alegeti o scoala in care copiii dvs. sa invete de la cei mai buni profesori.

Dimensiunea clasei

Scolile publice sunt adesea umplute la capacitate, numarul elevilor fiind atat de mare, incat profesorul pur si simplu nu se poate asigura de faptul ca acestia au inteles lectiile. In timp ce aceasta situatie poate sa nu deranjeze unii elevi sau parinti, majoritatea copiilor si a parintilor considera ca intr-o asemenea sala de clasa, cei mici nu pot invata, iar cand nu inteleg ceva, profesorul nu le poate explica fiecaruia in parte.

O scoala privata ofera dimensiuni mai mici ale salilor de clasa, mai multa atentie individuala pentru fiecare elev si o mai buna intelegere a modului in care fiecare elev prefera sa invete. Acest lucru permite profesorului sa isi faca timp si sa ofere lectii pe care sa le predea intr-un mod mai personal.

Intr-o sala de clasa de mici dimensiuni, unde invata maxim 20 de elevi, cu siguranta atmosfera este alta, iar profesorul isi poate indrepta atentia spre fiecare elev, pentru a se asigura ca a inteles ceea ce a predat. Acest aspect este foarte important, iar parintii ar trebui sa tina neaparat cont de acest detaliu.

Sansa de a invata la un liceu mai bun

Cu siguranta, atunci cand cei mici sunt inscrisi la o scoala generala privata, sansele sunt mai mari de a intra la un liceu renumit, decat atunci cand invata intr-o scoala de stat. De ce? Pentru ca in scolile private elevii invata mult mai bine, iar astfel vor obtine rezulate mai bune la examenele de admitere pe care le vor sustine.

Siguranta

Fara doar si poate, fiecare parinte isi doreste sa isi stie copilul in siguranta la scoala, asa ca va accesa http://www.teddybar.ro, cel mai probabil pentru inscrierea celui mic la o scoala privata.

De ce? Ei bine, siguranta este mult mai mare in scolile private, acolo unde de regula invata mai putini copii decat in scolile de stat. In plus, scolile de stat nu sunt toate monitorizate video, in timp ce scolile private sunt monitorizate video, si sunt pazite de regula de agenti de paza.

Costuri

In ceea ce priveste costurile, se spune despre scolile de stat ca sunt mult mai ieftine decat scolile privata. La prima vedere pare sa fie adevarat acest lucru, in conditiile in care, scolile private necesita plata unei taxe scolare anuale.

Scolile de stat nu necesita o asemenea taxa, dar luati in considerare faptul ca trebuie sa platiti fondul clasei, care intr-o scoala privata nu se plateste. Ba chiar mai mult, in majoritatea cazurilor se percepe un fond al clasei pentru fiecare semestru al anului scolar.

Apoi, luati de-asemenea in calcul faptul ca trebuie sa platiti fondul scolii, care intr-o scoala privata de-asemenea nu se plateste.

Asadar, acestea sunt cele mai importante beneficii pe care o scoala privata le are in comparatie cu o scoala de stat. Daca doriti sa va inscrieti copilul la o astfel de scoala, cu siguranta este deosebit de important sa tineti cont de distanta fata de casa. Daca locuiti in capitala, accesati http://www.teddybar.ro, pentru a va inscrie copilul intr-una dintre cele mai renumite scoli private din tara, si unde va invata de la cei mai buni dascali.

0 Shares
You May Also Like