Bazele taierii betonului

Bazele taierii betonului

0 Shares
0
0
0

Atunci cand aveti un perete pe care intentionati sa il eliminati definitiv din decor, ori atunci cand doriti sa taiati o bucata de zidarie, sau cand este necesar sa taiati o bucata de beton pentru a va atinge obiectivul/obiectivele, in mod evident veti considera ca este o sarcina simpla si usor de indeplinit, aceea de a folosi masini de taiat betonul, pentru a taia suficient de mult beton pentru nec .

Taierea betonului poate fi o sarcina periculoasa, de aceea este important sa va asigurati ca lucratorii dvs. o iau in serios si o abordeaza cu gandirea potrivita. Indiferent daca sunt taiate sau gaurite suprafete din beton, este important ca toata lumea sa inteleaga elementele fundamentale ale procedurii.

Principalele metode

Exista cinci metode principale de taiere a betonului:

  1. Ferastrau de diamante: Ferastraul cu diamante ruleaza mai repede, face taieri mai precise si necesita o supraveghere mai mica a operatorului; sunt, de asemenea, mai linistite si pot taia prin alte materiale, cum ar fi rebar.
  2. Patuirea zidurilor din beton: lamele circulare asezate intr-o sina sunt cele mai bune instrumente pentru taierea peretilor din beton.
  3. Ferastraie de sarma: taierea cu sarma se foloseste pentru lucrari de taiere a betonului mai pretentioase, in cazul in care celelalte metode nu vor fi suficiente. Un cablu acoperit cu fragmente de diamant formeaza „sarma” care face o taiere extrem de eficienta.
  4. Perforarea miezului: forajul cu miez este de asemenea utilizat pentru a deschide spatii din pereti si podele pentru tevi, fire electrice si aerisiri.
  5. Ferastraie plane: Pardoselile, trotuarele si alte suprafete plane va vor solicita sa exersati metoda de taiere plana.

Instrumente de care ai nevoie

In functie de ceea ce trebuie sa faceti in timpul taierii betonului, va trebui sa utilizati un ferastrau de sarma, un ferastrau plat si un ferastrau de perete. Masinile va pot usura viata. In timp ce tineti aceste Masini Taiat Beton, lucratorii dvs. trebuie sa le manevreze numai dupa ce le-au pornit.

Aceste masini taiat beton vor avea roti sau lame ca mecanism de taiere. Indiferent de tipul de freza pe care il au, aceste masini sunt alimentate cu motor, dispun de hidraulica pentru a adauga putere de taiere si pot incorpora, de asemenea, componente precum compresoare de aer si motoare electrice in locul celor alimentate cu gaz.

Cum se taie betonul

Determinati ce parti ale betonului trebuie mai intai taiate. Unele marcaje initiale vor facilita munca. Apoi incepeti cu un ferastrau manual pentru a face prima taiere, care poate fi la maximum patru centimetri adancime.

Daca betonul este mai adanc de patru centimetri, atunci ar trebui sa va bazati pe o masina de taiat beton peste o masina. Asigurati-va ca taiati cat aveti nevoie, fara a merge prea departe sau a face ca taieturile sa fie prea superficiale.

De asemenea, deplasati lent ferastraul sau masina de taiat, astfel incat sa nu se invarteze excesiv, ceea ce ar putea provoca supraincalzirea si oprirea acestuia. Tineti rumegusul departe de a interfera cu functionarea ferastraului pe care il utilizati pentru a finaliza procesul de taiere a betonului.

0 Shares
You May Also Like