Aveti de gand sa va faceti o consultatie de urologie?

Aveti de gand sa va faceti o consultatie de urologie?

0 Shares
0
0
0

Iata cum sa va pregatiti pentru consultatia voastra la urologie la cativa urologi buni in Mures. Consultatia cu un urolog este o consultatie medicala specializata. Avand in vedere intarzierile uneori lungi pe listele de programari, este necesar sa va pregatiti bine pentru prima consultatie de urologie.

Documente de adus la consultatia de urologie

  • Scrisoarea de trimitere de la medicul care v-a trimis la urolog: de fapt, pe langa beneficiul medical al acestei scrisori, va va permite sa vi se ramburseze o suma de bani pentru consultatie.
  • Rezultatele oricaror examene pe care le-ati sustinut inainte de a veni. Acestea pot fi teste de laborator (test de sange, test PSA, analiza urinei), dar si teste imagistice. Aduceti ultrasunete, raze X, scaner sau RMN. Daca aveti dubii, aduceti-va cu voi toate testele decat sa le lasati acasa, chiar daca nu sunteti sigur ca urologul va avea nevoie de ele.
  • Daca problema voastra de sanatate a fost deja operata (in special de un alt urolog), va rugam sa aduceti raportul operatiei anterioare, daca este posibil. Daca nu aveti acest document, nu uitati sa il solicitati de la urologul care v-a operat sau de la medicul vostru. Poate avea o copie in cabinetul sau.
  • Domnilor, daca vedeti un medic din cauza cresterii nivelului de PSA (marker de prostata), va rugam sa aduceti nu numai ultimul rezultat al testului pe care l-ati luat, ci si rezultatele anterioare (daca aveti vreunul).
  • Ultima voastra reteta, pe care medicul vostru de familie va indica tratamentele pe care le luati in mod regulat.
  • Cardul de sanatate
  • Un mijloc de plata (se accepta numerar, cecuri si carduri bancare), inclusiv daca sunteti acoperit la 100% (ALD).

Pentru a salva timp

Puteti ajuta urologul sa aprecieze mai bine anumite probleme de sanatate utilizand chestionare. De exemplu, incontinenta urinara, adenomul de prostata sau disfunctia erectila pot fi evaluate utilizand chestionare de evaluare.

Este recomandabil sa completati aceste chestionare inainte sa veniti la consultare si sa le aduceti cu voi. In timpul unei prime consultatii sau daca nu l-ati vazut pe medicul vostru urolog de mult timp, vi se va cere sa completati un chestionar medical confidential. Puteti descarca acest chestionar in avans si il puteti aduce in ziua consultarii. Acest chestionar permite medicului sa va cunoasca istoricul principal si motivul vizitei voastre acolo, ceea ce economiseste timp in timpul consultatiei.

In practica, ar trebui sa venim cu o vezica plina sau goala?

Ca regula generala, cel mai bine este sa evitati urinarea inainte de vizita de urologie. In unele cazuri, vi se va cere sa urinati intr-un recipient prevazut in acest scop si conectat la un senzor electronic si la un computer: aceasta este masurarea debitului.

Masuratorile debitului sunt utilizate pentru a va studia urinarea (modul in care va goliti vezica urinara). Puteti urina in debitmetru imediat ce ajungeti la consultatie contactand secretara sau asistenta medicala de consultatie, care va va spune locatia dispozitivului.

Daca aveti dubii, puteti intreba secretarul de urologie care va va spune ce s-ar putea sa fi fost planificat pentru voi, in special daca trebuie sa faceti o examinare specifica (examen urodinamic, cistoscopie, de exemplu).

0 Shares
You May Also Like