Avantajele unui incarcator wireless

Avantajele unui incarcator wireless

0 Shares
0
0
0

Incarcarea telefonului fara fir a devenit destul de obisnuita in aceste zile. Este o tehnologie care a parcurs un drum lung in crearea unui ecosistem larg al diferitelor dispozitive de incarcare fara fir si nu doar al smartphone-urilor noastre. Acestea pot fi folosite nu numai in intreprinderile publice, ci si in case. Desi beneficiile incarcarii telefonului fara fir pot fi usor de ghicit, aceasta operatiune are si cealalta parte. Deci, daca intentionati sa treceti la incarcarea fara fir, ar merita sa stiti argumentele sale pro si contra.

Inainte de a intra mai adanc in acest aspect, ar trebui sa stiti si cum functioneaza un incarcator wireless. Prin eliminarea utilizarii cablurilor si conectorilor, incarcarea fara fir are multe avantaje fata de incarcatoarele cu fir. In aceasta lume inteligenta rapida, avem nevoie de “incarcatoare inteligente” pentru a incarca telefoanele noastre inteligente.

Deci, care sunt avantajele incarcarii telefonului fara fir?

Convenabilitate: Numarul unu in lista de benficii a  incarcarii fara fir este ca nu veti mai avea de a face cu cablurile din nou. Elimina nevoia de cabluri de incarcare si o face mult mai simpla, permitandu-va sa va lasati telefonul la statia de incarcare. In plus, nu va trebui sa va faceti griji in privinta locului in care ati lasat cablul si nu veti avea nevoie de incarcatoare diferite. Cu incarcatoare wireless, puteti incarca simultan toate telefoanele.

Integrare: Unul dintre cele mai bune avantaje ale anumitor incarcatoare wireless este faptul ca se pot integra cu aproape toate telefoanele mobile, indiferent de forma sau marimea soclului de incarcare. De asemenea, exista anumite dispozitive, altele decat smartphone-urile, care pot fi incarcate utilizand incarcatorul fara fir.

Incarcarea dispozitivelor multiple: astazi, putem avea mai multe smartphone-uri in aceeasi camera. De obicei, majoritatea smartphone-urilor au aceleasi incarcatoare; exista inca o diferenta atunci cand vine vorba de telefoane Apple si Android. Avand un pad de incarcare fara fir va permite sa incarcati simultan diferite smartphone-uri. Avand o statie de incarcare pentru mai multe dispozitive nu numai ca va va ajuta sa incarcati smartphone-urile, dar si dispozitive precum tablete, laptop-uri etc. Cu acest lucru puteti reduce cantitatea de cabluri si adaptoare de alimentare internationale la domiciliu si la locul de munca.

Si dezavantajele de incarcare a telefonului fara fir sunt

Chiar daca incarcarea wireless are avantajele sale, stim ca nu este inca perfecta. Aceasta are dezavantajele pe care utilizatorii trebuie sa le cunoasca inainte de a opta pentru aceasta.

Performanta: Unul dintre motivele pentru care incarcarea fara fir nu este pe deplin integrata este faptul ca aceasta inca nu are eficienta in comparatie cu incarcatoarele traditionale. Exista anumite incarcatoare fara fir care pur si simplu nu pot atinge acelasi nivel de eficienta in comparatie cu cele traditionale, ceea ce poate face procesul de incarcare mai lent. In plus, caldura generata de anumite incarcatoare fara fir este mai mare decat in ​​cazul modurilor conventionale de incarcare.

Mobilitate: semnalele transmise intre telefoanele mobile si incarcator sunt wireless, dar trebuie sa conectati statia de incarcare la perete. Astfel, statiile de incarcare nu sunt portabile. In plus, trebuie sa pastrati dispozitivul pe statie in orice moment si  nu poate fi mutat. Acest lucru face, evident, dificila operarea telefonului in timp ce acesta este la  incarcat.

 

0 Shares
You May Also Like