Anvelope-speciale-pentru-Koenigsegg-Agera-R
Anvelope speciale pentru Koenigsegg Agera R

Anvelope speciale pentru Koenigsegg Agera R

0 Shares
0
0
0

Anvelope-speciale-pentru-Koenigsegg-Agera-RAnul 2013 vine cu noutati in domeniul auto, noutati care ne pot lasa efectiv cu gura cascata vazand trasformarile prin care au trecut vechile automobile, ajungand la bolizii din zilele noastre care ridica nori de praf cu viteza lor si lasa cu nonsalanta pe zapada amprentele anvelopelor de iarna cu care sunt echipate. Insa si in anul 2013 regasim in topurile celor mai performante masini modele binecunoscute, ce isi pastreaza cu sfintenie locul datorita unor caracteristici de performanta recunoscute de catre cele mai inalte autoritati.

Un astfel de exemplu este cu siguranta noua Koenigsegg Agera R, care nu numai ca se afla in topul celor mai puternice masini ci se si imbunatateste constant alegandu-si parteneri de reprezentare de calibru mare. Dovada in acest sens o reprezinta colaborarea cu marca Michelin pe partea de anvelope, aceasta supermasina fiind echipata cu anvelope Michelin Pilot Super Sport, recunoscute pentru aderenta, siguranta si manevrabilitatea lor de exceptie, in cele mai dificile conditii de rulare. Numele Michelin este cunoscut, de asemenea si datorita faptului ca acesta a obtinut intotdeauna cel mai inalt calificativ in timpul testarii ADAC, in special cu modelele de anvelope de iarna Michelin Pilot Alpin. Numele Michelin este o forta si in magazinele din Romania, anvelopele purtand aceasta marca putand fi gasite in orice varianta de dimensiune pe site-ul www.anvelomag.ro.

Noua Agera R are toate caracteristicile pe care le regasim si la modelele precedente, cu diferenta ca poate ajunge la 100 kilometri/or? în 2,9 secunde si atinge performanta de 960 cai putere. Viteza maxima atinsa este de 418 kilometri/ora, datorita unui motor de 5000 centimetri cubi. Fiind declarata in anul 2011 ca fiind cea mai rapida masina de pe planeta, aceasta a ajuns in scurt timp in Cartea Recordurilor, inregistrarile oficiale aratand cifre absolut uluitoare. Datorita motorului V8 de 5 litri si cutiei de viteze in sapte trepte, sistemelor de franare si anvelopelor, trecerea accelerare- decelerare se realizeaza in doar cateva secunde. Mai exact, accelerarea de la 0- 300 km se face in 14.53 secunde, decelerarea 300- 0 km se face in doar 6,66 secunde, iar ciclul 0- 300- 0 km se face intr-un incredibil interval de doar 21,19 secunde.

Pentru ca o astel de masina trebuie testata riguros, aceasta a fost supusa bineinteles rularii in conditii extreme, insa, chiar si la 420 km/ h anvelopele au garantat cea mai buna aderenta atat in conditii de trafic uscat cat si umed. Poate tocmai de aceea pilotul a exploatat masina la maximum de putere, stiind faptul ca sistemul de franare, forma aerodinamica a masinii si bineinteles anvelopele special concepute pentru acest tip de masina ii vor permite acest lucru.

Koenigsegg Agera R face indubitabil parte din cele mai rapide super-masini de pe planeta. Daca pana in prezent este devansata de doar cateva modele la numar, ajungandu-ne degetele unei singure maini pentru a dovedi asta, ne intrebam ce va aduce cu el anul 2014 cand, odata cu marile expozitii si targuri internationale auto se anunta prezentarea de catre Koenigsegg a modelului Agera S? Inca nu putem sti, sau poate am reusi doar sa intuim. Cu siguranta vor pastra parteneriatul cu Michelin, iar in acest caz ar fi o idee buna sa aruncam o privire pe modelele noi de anvelope in speranta ca indiciul va fi prezent acolo. Pentru aceasta Anvelomag.ro va pune la dispozitie cele mai noi modele de anvelope de vara, anvelope de iarna, precum si cele all sesons, atat de la Michelin cat si de la alti producatori renumiti.

Aflati mai multe despre noul model Agera R .

1. Koenigsegg’s amazing Swedish supercars: 0 to 100 in just ten years
2. Swedish Koenigsegg to Use ICON iconCFD
3. Koenigsegg Agera S Hundra Promo Hints at Perfection [Video]4. Video: Christian von Koenigsegg Looks Over Past Decade With Agera S Hundra Promo

 

0 Shares
You May Also Like