Aloe vera si beneficiile sale pentru par

0 Shares
0
0
0

Aloe vera este o planta care creste in zonele tropicale si subtropicale ale lumii, iar in Romania gasiti aceasta planta pe ReginaPlant.ro. Oamenii o apreciaza pentru utilizarile decorative si proprietatile medicinale. Oamenii au apreciat acest membru al familiei Liliaceae pentru numeroasele sale proprietati vindecatoare si regenerative pentru milenii.

Adeptii folosirii aloe vera pentru sanatatea parului indica furnizarea abundenta de vitamine, minerale si alte ingrediente legate de cresterea parului. Ei spun ca aceste proprietati sunt semne ale capacitatii sale de a promova parul sanatos si abundent.

Functioneaza pentru cresterea parului?

Potrivit Societatii Trichologice, o asociatie independenta pentru profesionistii implicati in studiul si tratamentul scalpului si parului uman, rata medie de crestere a parului este de 1 centimetru pe luna.

Sampoanele si alte produse pentru par nu s-au dovedit a avea un impact semnificativ asupra acestei rate, care este determinata in primul rand de genetica si de sanatatea unei persoane.

Aloe vera este gandit sa functioneze in principal datorita continutului sau, care include:

  • vitamine;
  • aminoacizi esentiali;
  • minerale, cum ar fi cupru si zinc, care sunt importante pentru cresterea parului;
  • steroizi vegetali;
  • acizi grasi.

Aloe vera este o afacere mare. In 2004, produsele cosmetice, alimentare si farmaceutice continand aloe vera erau o industrie de 110 miliarde de dolari pe an. Aloe vera este un produs natural si prezinta putine riscuri, astfel incat oamenii sa il poata incerca in siguranta, in ciuda lipsei consensului stiintific.

Beneficiile stabilite de aloe vera

Cercetarile care analizeaza proprietatile vindecatoare ale aloe vera au generat urmatoarele:

  • legatura potentiala intre aloe vera si vindecarea imbunatatita in urma arsurilor;
  • aloe vera poate functiona ca un laxativ, dar siguranta acestui lucru nu a fost testata;
  • incurajarea semnelor precoce de utilitatea aloe vera in tratarea diabetului;

Oamenii au folosit aloe vera de secole pentru a aborda o multitudine de probleme de sanatate, dar, desi aceste remedii sunt bine stabilite in intelepciunea populara si in cultura populara, majoritatea afirmatiilor nu au fost supuse revizuirii si studiului stiintific.

Beneficii dovedite pentru ingrijirea parului

Utilizarea Aloe Vera in tratamentul dermatitei seboreice este unul dintre beneficiile sale pentru ingrijirea parului care a fost studiata. Dermatita seboreica (SD) este o boala a pielii care determina o eruptie rosie-rosiatica si solzi crusti, galbeni-albi pe suprafata pielii, care pot fi, de asemenea, umflati si grasi. SD se dezvolta frecvent pe fata si scalp.

Un studiu a constatat ca tratamentul cu aloe vera a dus la o reducere semnificativa a mancarimii, scalabilitatii si a dimensiunii zonei afectate de SD. Deoarece SD poate, in unele cazuri, sa conduca la caderea temporara a parului, aceasta este o utilizare clara a aloe vera pentru cresterea parului.

De asemenea, exista speculatii ca, din moment ce aloe vera contribuie la un scalp sanatos, care este important pentru cresterea sanatosa a parului, acest lucru sustine argumentele despre eficacitatea aloe vera in ingrijirea parului.

Cercetatorii au sugerat ca beneficiile aloe vera pentru par pot fi datorate, cel putin partial, capacitatii sale de a stimula circulatia sangelui si de a imbunatati furnizarea de oxigen si nutritie foliculilor de par.

0 Shares
You May Also Like