8 lucruri pe care să nu le păstrezi în garaj

Când spațiul din locuința dvs. este limitat și aveți nevoie de un loc în care să depozitați echipamentul sportiv sau obiecte de uz casnic folosite rar, care este primul loc care vă vine în minte? Garajul, desigur! Este atât de rapid. Multe bunuri prețioase pot fi deteriorate atunci când sunt depozitate în garaj dacă factorii climatici din acesta nu sunt stabili.
0 Shares
0
0
0

Când spațiul din locuința dvs. este limitat și aveți nevoie de un loc în care să depozitați echipamentul sportiv sau obiecte de uz casnic folosite rar, care este primul loc care vă vine în minte? Garajul, desigur! Este atât de rapid. Multe bunuri prețioase pot fi deteriorate atunci când sunt depozitate în garaj dacă factorii climatici din acesta nu sunt stabili. Și cine este de cele mai multe ori vinovat pentru aceștia? Ușa de la garaj este răspunsul. Și dacă anumite obiecte chiar nu depind de temperatură, umiditate și alți factori, ci pur și simplu nu este locul lor într-un spațiu închis, majoritatea lucrurilor pe care ne este foarte la îndemână să le depozităm acolo și se pot strica ar putea rămâne intacte pentru mult timp dacă ne-am ocupa de condițiile din garaj. Cei de la gunther-tore.ro vă oferă o mare varietate de uși pentru garaj care să vă ajute să stabilizați temperatura și ceilalți factori dăunători din garajul dumneavoastră.

  1. Vopsele

Când este depozitată în mod necorespunzător (de exemplu, într-un garaj neîncălzit), vopseaua se poate separa. Chiar și cutiile nedeschise riscă să se strice la temperaturi extreme. Dacă vremea este favorabilă și sunteți în proces de vopsire a casei, este bine să acoperiți peste noapte cutia de vopsea pe jumătate plină pe care o lăsați în garaj. Dacă nu intenționați să vopsiți din nou timp de câteva luni, totuși, așezați capacul strâns la loc și puneți cutia într-un subsol sau dulap utilitar până când aveți iar nevoie.

  1. Mâncare la conservă

Ați rămas fără spațiu în dulapurile din bucătărie și cămară și vă gândiți să mai depozitați conserve și în garaj?  Nu riscați să faceți acest lucru. Condițiile naturale ale unui garaj îl fac o locație improprie pentru depozitarea alimentelor. Se recomandă depozitarea produselor alimentare conservate într-un loc uscat si răcoros, iar cele mai multe garaje nu reușesc să mențină niciuna nici alta. Garajele umede ar putea provoca ruginirea conservelor de staniu, în timp ce un garaj fierbinte care depășește peste 25 de grade va crește riscul de a se strica ce în conserve.

  1. Butelii de gaz

Pentru acestea vă spunem un mare NU. Depozitați întotdeauna rezervorul suplimentar de propan, fie pentru soba sau grătarul dumneavoastră afară. Buteliile de gaz nu sunt proiectate pentru depozitarea în zone închise. Dacă valva se uzează, gazul se poate scurge în garaj, creând atât un risc de asfixiere, cât și un pericol de incendiu . Odată ce propanul umple garajul, o simplă scânteie sau o lumină poate aprinde gazul și îți poate transforma toată casa într-o torță.

  1. Electronice

Dacă nu mai doriți acea consolă de jocuri, imprimantă sau computer vechi , dar sunt încă funcționale, luați în considerare să le dați copilului vecinilor sau să le donați, mai degrabă decât să le depozitați în garaj. Nivelurile ridicate de umiditate găsite în garaj sunt moarte sigură pentru electronice. Chiar dacă umiditatea nu-ți afectează vechile electronice, acestea pot cădea prada insectelor minuscule, care pot rătăci în interior și pot deteriora componentele. Păstrați aceste gadgeturi în interior sau scăpați de ele cât mai repede.

  1. Lenjerie de pat și îmbrăcăminte

Căldura, umiditatea și insectele sunt dușmani naturali ai țesăturilor. Această triplă amenințare, prea comună în garaje, pune îmbrăcămintea și lenjeria de pat la risc de mucegai și alte stricăciuni. Fie că este vorba despre o cutie cu îmbrăcăminte pentru bebeluși, îmbrăcămintea de vară trecută sau rochia de mireasă, dacă doriți să o protejați, nu o puneți în garaj. Acest lucru este valabil și pentru o saltea de rezervă . Chiar dacă este bine înfășurat, insecte minuscule și fumul de mașină se pot infiltra.

  1. Fotografii importante

Cea mai bună modalitate de a vă asigura că fotografiile dvs. apreciate vor fi în siguranță este să le depozitați într-un loc rece, uscat și întunecat, cum ar fi sub patul vostru sau în spatele unui dulap interior. A le pune în garaj este o invitație la distrugere și vă poate lăsa cu niște  fotografii decolorate și lipite. Protejați-vă amintirile neprețuite – nu le depozitați în garaj.

  1. Produse din hârtie

Nimic nu atrage șoarecii și insectele distrugătoare precum termitele, mai mult decât produsele din hârtie. Indiferent dacă este vorba despre documentele dvs. fiscale importante, colecția de benzi desenate sau setul de enciclopedii pe care le-ați moștenit de la mătușa dvs., dacă doriți să le păstrați – păstrați-le în afara garajului. Chiar dacă scapă de dăunători care se hrănesc cu hârtie, temperaturile oscilante din garaj pot provoca daune cărților sau documentelor.

  1. Benzină

Deși puteți depozita benzină în garaj, dacă nu o faceți în mod corespunzător, vă puneți pe dumneavoastră și casa în pericol. Multe coduri de incendiu restricționează stocarea benzinei în garaj la mai puțin de 25 de galoane. Folosiți numai containere aprobate pentru depozitarea benzinei și așezați-le pe o bucată de placaj, nu direct pe podeaua de beton. Asigurați-vă că se află în afara razelor soarelui și departe de locurile unde pot ajunge copiii.

0 Shares
You May Also Like