Vacanta-inedita-la-Monaco-pe-Coasta-de-Azur
Vacanta inedita la Monaco pe Coasta de Azur

Vacanta inedita la Monaco pe Coasta de Azur

0 Shares
0
0
0

Vacanta-inedita-la-Monaco-pe-Coasta-de-Azur

Situat pe coasta mediteraneana, la o distanta de 18 kilometri de Nisa, Monaco este al doilea stat independent din lume in functie de marime, dupa Vatican si este o destinatie inedita de vacanta. Relieful acestui principat este alcatuit din dealuri abrupte ce ating altitudinea de 63 metri peste nivelul marii si o plaja lunga.

Datorita climei sale deosebite si a localizarii sale pe Coasta de Azur, Monaco este bogat in obiective turistice si facilitati de agrement, care asigura petrecerea unui sejur de exceptie. Astfel, in portul principal din Monaco veti fi cuceriti de iahturile de lux si barcile, care oglindesc o imagine vie a vietii luxoase ce poate fi traita aici.

In centrul istoric Monco-Ville se poate vizita palatal Printului Albert si cladirile statului, acesta fiind construit in anul 1215. Totodata, centrul istoric gazduieste numeroase muzee deosebit de interesante, precum Muzeul Oceanografic si Acvariul, ce dispune de o fatada impresionanta.

In fiecare an pe stradutele inguste ale principatului se desfasoara cunoscuta competitie formula 1 Monaco Grand Prix, iar cei care doresc sa se relaxeze pot alege Gradinile Saint Martin, care au fost o sursa de inspiratie pentru poetul Guillaume Apollinaire intre anii 1887 si 1889. Totodata, se poate vizita Gradinile Japoneze de langa mare, Gradinile Exotice sau Exponatele de Ceasornicarie ale Pastelui.

Indiferent de obiectivele pe care alegeti sa le vizitati in Monaco, acest principat va dezvaluie o lume plina de farmec. Astfel, in zona Fontvielle se afla peste 180 de trandafiri, iar o alta atractie este reprezentata de Colectia Privata de Masini a Printului Rainer III. Iubitorii de pariuri pot merge la Grand Casino din Monte Carlo.

In Monaco se pot pratica sporturi de apa, precum scufundari, navigatie, schi nautic sau windsurfing, iar in ceea ce priveste gastronomia acestui principat, aceasta este cu specific mediteranean. Astfel, se utilizeaza din abundenta uleiul de masline, rosiile proaspete, masline negre, ansoa, usturoi si ceapa.

Datorita importantei turistice a Principatului Monaco, principal sursa de venit este turismul, motiv pentru care un numar mare de turisti aleg sa isi petreaca aici vacanta. Cu toate ca este cunoscut ca una dintre cele mai scumpe locatii din intreaga lume, turistii viziteaza Monaco, atrasi fie de clima calda si peisajele superbe, fie de faima care a depasit orice granita.

Monaco este impartit in 4 zone, respectiv Monaco, ce gazduietse palatul regal, catedrala neoromantica si muzeul oceanografic, Noul Monaco ce este format din La Condamine cu portul si magazine sale, o alta zona este prezentata de baile termale luxoase alaturi de cazinoul si centrul de congrese Mote Carolo si Fontveille, ce este formata din parc natural si industrial, case si un nou port pentru iahturi.

Daca va aflati pe Coasta de Azur, trebuie sa vizitati Monaco, pentru a admira frumusetea acestui principat faimos pentru peisajele sale spectaculoase si stilul de viata luxos adoptat de persoanele care doresc sa se retraga aici.

Printre obiectivele ce se pot vizita gratuit se afla Catedrala, Plaja Larvotto, Gradina de Trandafiri “Printesa Grace”, cazinoul sau posibilitatea de a urma traseul Formulei 1. Cu siguranta, va fi o experienta de care va veti reaminti cu placere de fiecare data.

Alte stiri de copiat :

1. Trei destinatii de vis pentru vacanta de iarna
2. Destinatii de vacanta pentru cei singuri
3. 7.400 de euro costa cea mai scumpa vacanta de Revelion în România
4. Vacanta de vis în decor de gheata
5. Bogatii lumii vin catre Est pentru a-si cumpara case de vacanta atrasi de preturile mai mici

 

0 Shares
You May Also Like