Vacanta cu castele in Spania

Vacanta cu castele in Spania

0 Shares
0
0
0

Turistii români care doresc sa exploreze lumea – mai ales generatia de calatori cu varste intre 30 si 50 – cauta mai mult decat plaje si suveniruri, imbinand zilele de relaxare cu mici escapade in jurul locului de cazare.

Spania are o cultura in care istoria europeana se interfereaza cu influentele maure, foarte vizibile mai ales in sudul Spaniei si cu adevarat impresionante, ce lasa amintiri placute celor care le descopera.

Destinatii cu plaje insorite si ape limpezi

Andaluzia este o destinatie turistica foarte frecventata datorita climei placute, iar pentru români este chiar accesibila, fiind multe curse aeriene in acea zona. Sudul Spaniei poate fi vizitat in orice perioada a anului, intr-o mica escapada de weekend, iar pentru sezonul cald sunt multe oferte in 2018 pentru Spania si Costa del Sol. Malaga, de exemplu, ca si multe alte localitati spaniole, dezvaluie vizitatorilor un farmec aparte, al traditiei spaniole, cu o patina contemporana.

Fortarete impotriva piratilor

Pe langa luptele intre crestini si musulmani din evul mediu, sudul Spaniei mai avea de infruntat atacurile piratilor, astfel ca multe orase au fost protejate de adevarate cetati de refugiu in caz de pericole. Castelul din Cadiz sau cel din Zahara de los Atunes sunt cu adevarat impresionante, insa pentru cei care isi petrec vacanta pe ”coasta soarelui ” mai apropiate ar fi castelele Santa Ana Roqetas de Mar, Priego de Cordoba si Castelul Regilor Crestini din Cordona, Gibralfaro si Alcazaba din Malaga si multe alte castele sau palate din Andaluzia.

Gibraltarul – o destinatie extraordinara

Cine se afla in vacanta in sudul Spaniei ar fi pacat sa nu viziteze si micul stat de pe a carui Stanca se poate vedea Africa. Micul teritoriu britanic are propria moneda, lira gibraltareză, insa politistii poarta cascheta precum cei din Marea Britanie.

Turistii care urca pe Stanca descopera aici maimute, barlogul acestora fiind in apropiere de punctul de sosire a telecabinei. Se presupune ca macacii au ajuns in Gibraltar – singurul punct din Europa in care maimutele traiesc libere – prin pestera St. Michael, care ar trece pe sub stramtoare.

Si in Gibraltar se poate vizita un castel, construit de mauri in secolul al VIII-lea, din care se pastreaza inca ramasite ale zidurilor si un turn, insa mai impresionabila este reteaua de tuneluri, care se crede ca s-ar desfasura pe 70 de km, dintre care o mica parte se pot vizita.

0 Shares
You May Also Like