Toscana-vacanta-rustica-si-culturala-in-Italia
Toscana – vacanta rustica si culturala in Italia

Toscana – vacanta rustica si culturala in Italia

0 Shares
0
0
0

Toscana-vacanta-rustica-si-culturala-in-ItaliaToscana este privita ca fiind una dintre cele mai frumoase regiuni ale Italiei, ce impresioneaza atat prin patrimoniul artistic, cat si prin posibilitatile de petrecere a unui sejur rustic, in unele dintre sale fermele agricole.

Fiind situata in centrul Italiei, Siena cuprinde provinciile Florenta, Siena, Pisa sau Lucca, iar peisajele sale pitoresti si plajele sale spectaculoase atrag anual turisti. Una dintre destinatiile alese de turistii care doresc sa viziteze Toscana se afla Pisa, cu turnul sau inclinat ce face parte din cele 7 minuni ale lumii contemporane.

Alaturi de Turnul de la Pisa se poate vizita Catedrala si Baptisteriul, cat si strazile sale fermecatoare, cu cladiri, turnuri si poduri ce dateaza din Evul Mediu. Spre exemplu, pe strada Medicean se afla Palatul Medici si Palatul Toscanelli, alaturi de numeroase baruri si restaurante.

Parasind orasul medieval Pisa, puteti face o plimbare cu bicicleta in orasul Lucca sau puteti vizita Siena, ce se remarca prin stradutele sale inguste si piata sa in forma de scoica, numita Piazza del Campo. Daca se intampla sa va aflati in Siena inainte de Craciun, veti fi cuceriti de atmosfera de sarbatoare, conferita de strazile impodobite cu ghirlande.

In Siena veti putea savura preparate culinare delicioase, precum bistecca all Fiorentina, aceasta fiind o friptura din carne de vita sau ribollita, fiind legume si supa de paine. Daca veti vizita orasul medieval Montalcino, puteti degusta vinul Brunello la Enoteca la Fortezza, ce se afla situata in interiorul unei frumoase cetati, care dateaza din secolul al XIV-lea.

Daca doriti sa traiti o experienta unica in stil rustic, atunci trebuie sa vizitati o ferma Toscana veritabila, unde veti putea admira un peisaj cu totul deosebit sau veti putea face o plimbare cu bicicleta in satul Vinci, acesta fiind locul de nastere al lui Leonardo da Vinci. Puteti alege sa petreceti momente frumoase in LaVialla, la 8 kilometri de Arezzo, unde veti servi branzeturi, paine de casa si alte specialitati culinare delicioase.

Nu se poate sa vizitati Toscasna fara sa va plimbati pe strazile din Florenta, unde urmele Renasterii impresioneaza prin frumusete. In centrul istoric, Piazza della Singoria pot fi admirate cladiri impresionante. Spre exemplu, Palazzo Vecchio este situat in mijlocul pietei si dispune de interioare deosebit de valoaroase.

Cea mai importanta colectie de arta renascentista din lume este situate in Galeria degli Ufizzi, in acest muzeu fiind expuse lucrari ce apartin lui Boticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo sau Raphael.

Indiferent de anotim, Toscana este fermecatoare, iar turistii sai o indragesc de fiecare data pentru generozitatea cu care ofera cele mai frumoase peisaje, dar si obiective turistice culturale si istorice de o valoare inestimabila. Astfel, Toscana merita cu siguranta sa fie numita cea mai frumoasa parte a Italiei, iar turistii o viziteaza, fie pentru valoarea sa artistica si istorica, fie pentru plajele sale deosebit de frumoase, vinurile de exceptie sau specialitatile culinare cu adevarat delicioase.

Pentru a va lasa cuceriti de farmecul uneia dintre cele mai frumoase regiuni din Europa, puteti vizita Toscana si numeroase sale obiective turistice, pentru a petrece un sejur de exceptie in Italia.

0 Shares
You May Also Like