Sfaturi pentru o vacanta exotica de milioane

0 Shares
0
0
0

Cateva saptamani ne mai despart de venirea iernii, insa mai mult ca sigur multi dintre noi si-au ales deja destinatiile de vacanta pentru anul ce vine. Iar vacantele exotice incep sa fie din ce in ce mai cautate printre romani. Chiar daca pretul nu este deloc de neglijat, multi romani isi permit sa plece in vacante exotice, departe de toata aglomeratia.

Desi sunteti entuziasmati in legatura cu vacanta, inainte de a pleca va trebui sa iti stabilesti un buget. Acest aspect te va ajuta foarte mult daca urmeza sa-ti petreci cateva zile bune departe de tara. Va trebui sa va documentati cu privire la costurile pe care le presupune desfasurarea diferitelor activitati pe care le aveti in plan sa le bifati.

Trebuie sa aveti la dispozitie un buget care sa va permita sa faceti tot ce v-ati propus. Sunt si situatii care pot aparea pe ultima suta de metri sau unele urgente, iar acestea necesita cheltuieli suplimentare. Va trebui sa va interesati din timp asupra costurilor de transport, mancare, bauturi, vizitarea diverselor obiective turistice etc.

De pasaport va trebui sa va ocupati din timp, in special daca veti avea nevoie de vize de la ambasadele straine, deoarece procesul de obtinere a pasaportului poate dura mai mult decat v-ati propus. De aceea, este foarte important sa fiti pregatit pentru a evita surprizele neplacute.

Daca nu ai pasaport, vacanta exotica este posibil sa se duca pe apa sambetei. Totodata, va trebui sa va interesati si ce demersuri trebuie facute pentru a obtine viza solicitata de tara pe care urmeaza sa o vizitezi.

Documentul care se obtine de la ambasada statului respectiv este viza de turist. Inainte de a pleca la drum este indicat sa faci o vizita la medicul de familie, dar si la dentist pentru a te bucura din plin de vacanta si, mai ales, pentru a evita situatiile neplacute.

Vaccinurile sunt foarte importante cand vorbim de tari exotice, in special cele tropicale. In multe cazuri, acestea sunt obligatorii, deoarece te apara de febra galbena, meningita, hepatite si tot felul de boli specific tarii respective pe care ai ales sa o vizitezi.

Asigurarea de sanatate, foarte importanta

Asigurarea este foarte importanta, de aceea trebuie sa o aveti la voi. Chiar daca plecati intr-o vacanta exotica, cu siguranta veti dori sa comunicati cu cei de acasa, asa ca nu uitati sa activati roaming-ul. Indiferent de ce colt al lumii va veti afla, cu siguranta puteti lua legatura cu cei dragi.

Trebuie sa tineti cont si de sfaturile specialistilor inainte de a pleca intr-o astfel de vacanta si sa va documentati foarte bine cu privire la tara pe care o veti vizita si la obiceiurile locurilor. Nu vreti sa ramaneti surprinsi si sa nu stiti cum sa reactionati.

0 Shares
You May Also Like