Separarea dintre Ripple si XRP: de ce s-a intamplat? Ce inseamna si care sunt diferentele?

Separarea dintre Ripple si XRP: de ce s-a intamplat? Ce inseamna si care sunt diferentele?

0 Shares
0
0
0

O separare intre XRP si Ripple urmeaza sa intre in vigoare, o miscare care va permite atat investitorilor retail, cat si institutionali sa aiba o idee clara despre ceea ce sunt cele doua si pentru ce militeaza.

Contrar perceptiei, Ripple si XRP sunt doua entitati diferite si total independente. Cu toate acestea, cei mai multi oameni au folosit cea mai lunga perioada de timp „Ripple” pentru a se referi la criptomoneda XRP de baza. Desi a fost nimic gresit, lucrurile s-ar putea schimba in curand, deoarece Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare face eforturi pentru o distinctie clara intre cele doua.

O separare intre XRP si Ripple urmeaza sa intre in vigoare, o miscare care va permite atat investitorilor retail, cat si institutionali sa aiba o idee clara despre ceea ce sunt cele doua si ce reprezinta.

Ce este Ripple?

Ripple este o companie startup din San Francisco si detinatorul majoritar al criptomonedei XRP. Compania dezvolta software pe care bancile il folosesc pentru a facilita tranzactii financiare globale rapide, alimentate de criptomoneda XRP de baza a retelei. Platforma sa este una dintre cele mai succesive, fiind folosita de marile institutii financiare pentru a permite platile transfrontaliere.

Fondata in 2012, compania americana de tehnologie a fost initial denumita OpenCoin, inainte de a fi redenumita Ripple Labs in 2015. Obiectivul principal al companiei este de a oferi o experienta fara frictiuni pentru a trimite bani folosind puterea blockchain-ului.

Institutiile financiare se alatura din ce in ce mai mult retelei globale a companiei, numita si RippleNet, pentru a procesa platile clientilor in mod fiabil, instantaneu si rentabil, de oriunde din lume.

Ripple are birouri in San Francisco, New York, Londra, Sydney, India, Singapore si Luxemburg. Valoarea companiei provine din calitatea de creator si detinator majoritar al monedei digitale XRP. Ripple detine aproximativ 60 de miliarde din cele 100 de miliarde de jetoane XRP care vor fi vreodata in circulatie.

Compania a plasat aproximativ 55 de miliarde de monede XRP pe care le detine intr-un cont escrow securizat din care poate elibera doar 1 miliard in fiecare luna. Ripple nu s-a apropiat niciodata de a elibera 1 miliard de jetoane pe piata, ca parte a unui efort care urmareste sa previna inundarea excesiva a pietei care ar afecta semnificativ valoarea altcoin-ului (moneda alternativa).

Produsul de baza al Ripple departe de detinerile sale XRP este xCurrent, o retea folosita de banci ca solutie de mesagerie pentru decontarea platilor transfrontaliere in timp real. Compania detine si xRapid, o solutie care permite institutiilor financiare sa converteasca monedele fiat in XRP rapid si ieftin.

Ce este XRP?

XRP este o moneda digitala independenta care este utilizata pentru a facilita tranzactiile in Reteaua Ripple. Tehnologia din spatele criptomonedei se numeste XRP Ledger si actioneaza ca blockchain in care rezida jetonul XRP. Registrul este bazat pe comunitate, ceea ce inseamna ca numai utilizatorii pot decide daca reuseste sau nu.

Moneda virtuala actioneaza ca o punte intre diferitele monede fiduciare, precum si o sursa de lichiditate. Prima versiune a criptomonedei dateaza din 2004, ca lucrare a dezvoltatorului web Ryan Fugger. Cu toate acestea, protocolul in forma sa actuala a inceput in 2012, imediat dupa OpenCoin a aparut Ripple Labs.

Dezvoltata ca moneda pentru alimentarea retelei Ripple, XRP permite oamenilor sa trimita bani digital. Criptomoneda a luat fiinta ca o actualizare a Bitcoin cu scopul de a rezolva problemele legate de costurile ridicate ale tranzactiilor si vitezele reduse ale tranzactiilor asociate cu populara moneda digitala. XRP poate procesa tranzactii in doar 4 secunde, comparativ cu Bitcoin, care poate avea nevoie de cateva minute. De asemenea, poate gestiona pana la 1.500 de tranzactii pe secunda.

Ripple Labs a ajutat la dezvoltarea XRP, ducand la crearea a 100 de miliarde de jetoane XRP care sunt utilizate pentru a rula si a alimenta conceptul Ripple Network. Desi oamenii din spatele XRP si Ripple sunt aceiasi, cele doua functioneaza independent. Faptul ca reteaua este open source si moneda XRP poate fi cumparata, asigura independenta celor doua una fata de cealalta.

Ripple Labs detine 60 de miliarde de monede XRP din cele 100 de miliarde produse la inceput. Monedele ramase sunt tranzactionate liber pe piata. In ciuda faptului ca este detinatorul majoritar, Ripple utilizeaza doar jetoanele XRP intr-unul dintre produsele sale, xRapid. Produsul a fost dezvoltat cu scopul de a oferi o forma de lichiditate jetoanelor XRP, actionand in acelasi timp ca o moneda punte pentru platile transfrontaliere.

Succesul companiei Ripple nu este in niciun fel legat de valoarea monedelor XRP.

Diferentele dintre Ripple si XRP

DIFERENTE RIPPLE  VS. XRP 
RIPPLE XRP
Ce este
Ripple inseamna: o companie privata cu sediul in San Francisco, SUA, cu birouri in New York, Londra, Sydney, India, Singapore si Luxemburg. XRP este o moneda virtuala independenta care actioneaza ca o moneda de baza care alimenteaza reteaua Ripple
SCOP
Ripple cauta sa dezvolte si sa ofere solutii pentru a trimite bani cu usurinta si la costuri reduse in toata lumea. XRP incearca sa actioneze ca o moneda punte pentru a facilita platile transfrontaliere intre diferite valute fiduciare.
Relatie
Ripple foloseste XRP in produsele sale xRapid pentru a oferi bancilor si altor institutii financiare acces la lichiditate la cerere.

Ripple nu deține sau controlează în niciun fel tehnologia din spatele monedei digitale XRP

XRP, fiind o criptomoneda open source, poate fi folosita de oricine, inclusiv de Ripple. Acestea fiind spuse, nu este nici detinuta, nici controlata de nicio entitate sau persoana, deoarece functioneaza independent
Control
Ripple Labs sunt detinute de consiliu, fondatori si angajatori care au ajutat la infiintarea companiei in 2012. Fiind o criptomoneda descentralizata, XRP este detinuta de oricine foloseste XRP si XRP Ledger.
Utilizare
Ripple dezvolta si ofera produse care sunt utilizate in industria financiara, in principal banci Oricine poate folosi XRP pentru o varietate de scopuri, adica pentru a efectua plati. Dezvoltatorii pot construi si pe baza XRP Ledger

 

Consecintele separarii Ripple-XRP

Separarea este un lucru bun, deoarece va duce la o distinctie clara intre cele doua entitati, lucru pe care autoritatile de reglementare l-au cerut. Ripple este in prezent implicat in trei cazuri legale, toate fiind puse intr-o stare de confuzie pe motiv ca autoritatile de reglementare si autoritatile se straduiesc sa inteleaga modul in care cele doua sunt diferite si independente unele de altele.

Ripple si produsele sale conduse de xCurrent si xRapid nu vor fi afectate in niciun fel de separare. xCurrent nu foloseste XRP. xRapid, pe de alta parte, foloseste criptomoneda doar ca mecanism de schimb si nu pentru stocarea valorii.

Separarea XRP de Ripple ar trebui, de asemenea, sa ajute la atenuarea preocuparilor de centralizare pe care multi oameni au ajuns sa le puna la indoiala. Ripple a precizat deja ca, chiar daca detine majoritatea monedelor XRP, nu inseamna ca le controleaza sau ca are un impact asupra capitalizarii pietei sale. Discutiile despre separare ar trebui astfel sa ajute la atenuarea preocuparilor care le permit participantilor de pe piata sa trateze XRP la fel ca orice alta criptomoneda descentralizata.

Desi au existat ingrijorari ca separarea ar putea face ca Ripple sa arunce o multime de monede XRP pe care le detine in prezent pe piata, nu va fi cazul. Oamenii de la Ripple Labs sunt suficient de inteligenti pentru a intelege ca succesul XRP ca si criptomoneda ar fi in beneficiul lor, prin urmare, nu va face nimic care i-ar afecta valoarea de piata.

Exista un numar de investitori institutionali care au fost sceptici cu privire la investitiile in XRP, din cauza preocuparilor legate de asocierea sa cu Ripple Labs. Separarea ar trebui sa inlature valul de incertitudine, in special in cele trei cazuri legale in instanta, permitand investitorilor sa fie in masura sa evalueze simbolul in scopuri de investitie.

XRP si-a vazut valoarea dezintegrandu-se in trecutul recent, opiniile si ideile de pe piata fiind afectate din cauza autoritatilor de reglementare care sustin ca a fost emisa ca o oferta de valoare mobiliara fara licenta. Breakaway de la Ripple s-ar putea bucura de stoparea problemei daca autoritatile de reglementare au o intelegere clara cu privire la semnificatia acestui altcoi. Pretul monedei ar trebui, astfel, sa primeasca un impuls pentru diminuarea presiunilor de reglementare.

Concluzie

Ripple este una dintre cele mai de succes platforme de plati si schimb, care va avea un impact mare asupra tranzactiilor financiare in viitor. XRP, pe de alta parte, moneda digitala subiacenta care alimenteaza reteaua, ar trebui sa se bucure de o crestere continua a valorii sale pe masura ce mai multe institutii financiare folosesc reteaua Ripple pentru a facilita tranzactiile transfrontaliere.

0 Shares
You May Also Like