Mașină de spălat vase: ce tipuri există, cum se folosesc și cum se curăță

0 Shares
0
0
0

Există diferite tipuri de mașini de spălat vase, separând dispozitivele în funcție de configurația și metoda de instalare, clasă, opțiuni de bază și suplimentare, precum și caracteristici speciale.

Tipuri de mașini de spălat vase

Pe piața de electrocasnice moderne există o gamă mare de mașini de spălat vase de la cele mai cunoscute și până la mașina de spălat vase ieftină, de la o marcă mai puțin populară. Aceste dispozitive sunt împărțite în primul rând în două categorii, în funcție de tipul de instalare. Mașinile de spălat vase pot fi încorporate și independente. 

Mașina spălat vase încorporată este cel mai adesea, un dispozitiv premium scump care poate fi amplasată sub blat, lăsând panoul de control și ușa mașinii de spălat vase la vedere. De asemenea, astfel de mașini pot fi închise complet cu o ușă de bucătărie, dacă proprietarii spațiilor nu doresc să încalce designul bucătăriei.

Mașinile de spălat vase de sine stătătoare sunt achiziționate dacă dimensiunea și alte caracteristici ale bucătăriei nu prevăd posibilitatea de a încorpora o mașină spălat vase în interiorul unității de bucătărie. Un astfel de dispozitiv poate fi amplasat în orice loc potrivit din bucătărie, dar trebuie avut în vedere că ocupă destul de mult spațiu, și din acest motiv, este potrivită doar pentru bucătăriile mari.

Un alt tip de mașină de spălat vase este un model amplasat pe blat, care este ideală chiar și pentru cele mai mici spații de bucătărie. Poate fi așezată pur și simplu pe o suprafață de lucru sau încorporată într-un dulap de bucătărie de aproape orice dimensiune. Trebuie avut în vedere că versiunea desktop este potrivită în principal pentru familiile mici, unde nu este nevoie să speli vase în cantități prea mari.

Fiecare tip are avantajele și dezavantajele sale, așa că mașina spălat vase încorporată se potrivește perfect în interiorul bucătăriei și nu strica designul camerei. Dezavantajul este modul dificil de reparare, nu poate fi mutată și astfel de modele sunt de obicei scumpe.

Mașina autonomă poate fi instalată oriunde și rearanjată liber. Uneori nu se încadrează în interiorul spațiului bucătăriei, deoarece ocupă mult spațiu. Modelul desktop poate fi transportat liber, are o dimensiune compactă, poate fi încorporată în dulapuri de perete. Însă, nu este potrivită pentru o familie numeroasă, nu este suficient de economică, dar poți găsi o mașină de spălat vase preț redus.

Eficiență și Confort: Alege Cea Mai Bună Mașină de Spălat Vase pentru Bucătăria Ta

Mașina de spălat vase – Clase

Tipurile de mașini de spălat vase sunt de asemenea, clasificate pe categorii sau clase, fiecare dintre acestea fiind atribuite oricărui dispozitiv în funcție de caracteristicile sale. De obicei, există trei clase: A, B și C, care sunt în ordine descrescătoare și corespund anumitor parametri ai mașinii de spălat vase. 

În primul rând, merită remarcate standardele de consum de apă și energie electrică, cărora ar trebui să le acorzi atenție atunci când cumperi. O mașină de spălat vase cu litera A, A+, A++, A+++ are cel mai mic consum de energie și va fi cea mai economică în comparație cu alte modele. Pe lângă acest lucru, se distinge și printr-un nivel ridicat de performanță la spălarea vaselor.

Cum se folosește mașina de spălat vase?

Cât de mulțumit vei fi de calitatea spălării vaselor în mașina spălat vase, depinde nu numai de marcă și de capacitățile acesteia, ci și de cât de responsabil abordezi singur acest proces. Eficacitatea spălării depinde în mare măsură de cât de corect încarci toate farfuriile, ceștile, tacâmurile, tigăile și oalele în mașina de spălat vase. 

Dacă neglijezi o serie de recomandări privind așezarea vaselor în dispozitiv, rezultatul s-ar putea să nu te mulțumească. Toate mașinile de spălat vase moderne, cu excepția modelelor super-compacte, sunt echipate cu două coșuri pentru vase, precum și cu o tavă pentru tacâmuri. 

Coșul superior este conceput pentru farfurii, cești, pahare, căni și alte articole relativ mici. Dacă mașina de spălat vase are o înălțime reglabilă a coșului superior, selectează poziția optimă a acestuia: apa trebuie să ude uniform toate vasele încărcate.

În coșul inferior al mașinii de spălat vase se amplasează oale, tigăi, tăvi de copt, farfurii mari, vase mari și alte articole mari. În multe modele, coșurile inferioare sunt echipate cu suporturi pliabile. Când sunt ridicate, aceste suporturi ajută la distribuirea uniformă a vaselor. Dar dacă sunt prea multe vase sau ustensilele foarte mari, suporturile pot fi pliate pur și simplu și astfel, vei obține o platformă plată pentru articole mari.

Tava pentru tacâmuri este, de fapt, un mic coș detașabil în care sunt așezate linguri, furculițe, cuțite de masă. Nu este neobișnuit ca mașinile de spălat vase premium să aibă o tavă din aluminiu concepută special pentru tacâmurile din argint.

Cum se curăță mașina de spălat vase

Pentru a asigura buna funcționare a mașinii de spălat vase, trebuie să i se acorde măcar puțină atenție. Nu trata tehnologia cu dispreț, mai ales că îngrijirea ei nu îți va lua mult timp.

După ce scoți vasele spălate din mașină, trebuie să obții filtrul de plasă situat deasupra orificiului de scurgere din partea inferioară a camerei, să scuturi particulele acumulate de deșeuri alimentare și să clătești plasa sub un jet puternic de apă.

Bucățile mici de mâncare se blochează uneori și sub ușa mașinii sau sub garnitura de etanșare, și desigur, trebuie să fie îndepărtate. Este de dorit să ștergi de fiecare dată pereții camerei de spălare cu o cârpă uscată. Chiar dacă nu ești prea leneș să faci acest lucru, trebuie să lași ușa mașinii deschisă pentru un timp. Acest lucru garantează uscarea completă a camerei mașinii de spălat vase, ceea ce înseamnă că vei fi scutit de problema unui miros neplăcut care apare în ea.

De trei până la patru ori pe an, trebuie efectuată o curățare completă a mașinii de spălat vase. Folosind agenți de îndepărtare a grăsimilor și a calcarului, poți elimina depunerile acumulate nu numai în colțurile cele mai îndepărtate ale camerei, ci și pe componentele structurale care sunt în contact cu apa și în furtunurile ascunse vederii. Astfel de manipulări simple îți vor permite să păstrezi întotdeauna mașina spălat vase curată, făcând treaba în mod corespunzător, fără pretextul că este un proces obositor. 

0 Shares
You May Also Like