La-Rinconada-Peru-o-vacanta-la-inaltime-si-Machu-Pichu
La Rinconada, Peru – o vacanta la inaltime si Machu Pichu

La Rinconada, Peru – o vacanta la inaltime si Machu Pichu

0 Shares
0
0
0

La-Rinconada-Peru-o-vacanta-la-inaltime-si-Machu-PichuConsiderat unul dintre cele mai greu accesibile locuri din lume, datorita pozitionarii sale la o altitudine de 5.200 metri deasupra nivelului marii, La Rinconada este un oras de mineri situat in Anzii din Peru. Cu toate ca este inconjurat de munti inghetati si vanturile care sufla aici sunt deosebit de puternice, este locuit de aproape 30.000 de locuitori.

Fara sa fie destinatia ideala de vacanta pentru cei care isi doresc sa se bucure de confort, La Rinconada poate fi vizitat de catre turistii dornici de aventura, ce dispun de o buna conditie fizica si un echipament corespunzator escaladarii masivului montan.

Totodata, pentru a putea vizita La Rinconada este necesara o adaptare prealabila a organismului la nivelul scazut de oxigen. Fiind infiintat dupa ce s-a deschis o mina de aur in apropiere, principala ocupatie a locuitorilor din oras este prezentata de minerit.

Chiar daca in La Rinconada nu exista instalatii sanitare sau canalizare, peisajele salbatice oferite de imprejurimile acestui oras sunt cu totul speciale. Turistii pot savura specialitatile culinare locale, precum pachamanca, aceasta fiind carne cu legume pregatita pe bolovani incinsi si pot cunoaste traditiile locale.

Fiind situat pe un ghetar permanent, La Rincoanda este accesibil cu masina, insa doar cu o masina de teren, pe un traseu nu tocmai usor de parcurs. Un drum parcurs cu masina poate sa dureze pana la cateva zile pana la cea mai apropiata asezare.

De regula, turistii care aleg sa viziteze orasul la Rinconada sunt persoane din America de Sud, fascinate de minele de aur care se afla aici. Fiind in mod cert o destinatie de vacanta preferata de turistii care adora natura, sunt pasionati de fotografii sau sunt cuceriti de posibilitatea de a petrece o vacanta mai neobisnuita, persoanele care aleg sa viziteze orasul La Rinconada nu sunt numeroase.

Alaturi de La Rinconada, in Peru se poate vizita situl incas Machu Pichu, situat in regiunea Cusco, ce a fost descoperit in anul 1911 si dateaza din secolul al XV-lea. Machu Pichu cuprinde aproximativ 200 de cladiri si poate gazdui intre 500 si 1000 de persoane. Incepand cu anul 1983 acesta este inclus pe lista patrimoniului UNESCO si este vizitat anual de un mare numar de turisti.

Luand in calcul efectul pe care il poate avea un numar mare de vizitatori, oficialitatile UNESCO au cerut sa fie redus numarul vizitatorilor carora sa li se permita vizitarea, astfel incat poate fi vizitat de 2.500 de turisti.

Pentru a evita precipitatiile din perioada lunilor noiembrie si martie, cei mai multi turisti aleg sa viziteze cetatea incasa in perioada cuprinsa intre lunile mai si octombrie. De asemenea, cetatea este vizitata in perioada celor doua solstitii anuale, respectiv pe 20/21 iunie si 21/22 decembrie, pentru a vedea cum soarele se aliniaza perfect cu fereastra Tempului Soarelului. Astfel, este iluminat un altar de piatra din centrul incaperii.

Indiferent de care este destinatia pe care doriti sa o vizitati din Peru, fie La Rinconada, fie Machu Pichu, Peru este o tara frumoasa din vestul Americii de Sud, ce se remarca prin bogatia sa culturala si arheologica.

0 Shares
You May Also Like