Cum să alegi, să montezi și să întreții tabla de acoperiș pentru casa ta

0 Shares
0
0
0

Tabla de acoperiș este un element important pentru construcția și menținerea unei case sau a unei clădiri în stare optimă, funcțională și eficientă. Acoperișul este o parte estetică a locuinței tale și care semnifică mai mult decât doar o piesă pentru aspectul exterior.

Aceasta este esențială pentru a te proteja de diferite condiții meteorologice grave sau a altor factori externi. De asemenea, alegerea unei table de acoperiș potrivită pentru nevoile tale și bugetul tău, montarea acesteia corect și întreținerea corespunzătoare a ei, nu sunt ușoare.

În acest articol, îți voi expune o serie de aspecte importante care se referă la alegerea tablei de acoperiș optimă pentru tine, care sunt factorii pe care trebuie să-i iei în considerare în acel moment. 

Cum se instalează această tablă acoperis  și de ce trebuie să angajezi un specialist pentru acest lucru. În final îți voi oferi câteva sfaturi în legătura cu întreținerea regulată a acoperișului.

Care sunt factorii pe care să-i iei în calcul când alegi tabla acoperiș

Pentru a beneficia de un acoperiș rezistent pentru o perioadă îndelungată de timp și pentru unul care să fie estetic, dar și funcțional, vei avea nevoie să urmărești următorii factori. De asemenea, datorită produselor vaste care se află pe piață la momentul actual, luarea unei decizii finale este extrem de grea. Așadar, asigură-te că te informezi mai întâi, în legătură cu orice detaliu.

Primul factor cheie este analizarea climatului. Tabla acoperiș este de multe feluri, așadar, asigură-te că climatul în care trăiești se potrivește cu alegerea pe care o vei face. Dacă locuiești într-un climat cu soare mult, asigură-te că achiziționezi o tablă cu protecție UV. În sens contrat, în cazul unei zone cu multe precipitații, materialul trebuie să fie rezistent la coroziune.

Există o selecție vastă de table pentru acoperiș, iar alegerea potrivită pentru tine o faci în funcție de necesitățile tale și de bugetul pe care îl ai. Tipurile de tablă acoperiș sunt: tabla de oțel, tabla de cupru, tabla de aluminiu și tabla de zinc. Fiecare are propriile caracteristici, ca de exemplu tabla de oțel este cea mai durabilă și rezistentă dintre toate.

Profilul tablei este un factor esențial și el. Acesta se distinge în funcție de caracteristicile pe care fiecare profil ți le aduce și în funcție de cum vrei, din punct de vedere estetic, să arate acoperișul.

Profilul unei table de acoperiș diferă, ca de exemplu există profile cu tablă ondulată, țiglă tradițională sau tablă care are un aspect de șindrilă. Aceste profile influențează semnificativ capacitatea drenajului de apă, vântul și estetica pe care casa o are.

De altfel, dacă observi sau consideri că nu te poți descurca singur în luarea unei decizii potrivite, atunci apelează la un specialist. Acestea îți va analiza „problema” și îți va indica tipul de tablă acoperiș de care ai nevoie și care este potrivită pentru casa ta.

Cum se instalează tabla de acoperiș corespunzător

Instalarea unei table de acoperiș nu este la fel de ușoară ca și alegerea unei table. Această treabă este periculoasă și reprezintă un risc, chiar și pentru expertul în acest domeniu. De asemenea, este recomandat ca montarea acestei table să fie realizată doar de către un expert.

Așadar, angajează un expert în domeniu care să te ajute cu instalarea acestei table de acoperiș. Cu ajutorul acestuia, el se va asigura că acoperișul este rezistent, are un echipament special de protecție și are cunoștințe în acest domeniu, pe care tu nu le ai.

Astfel că, este indicat să chemi un astfel de expert în ajutor pentru a te asigura că montarea tablei de acoperiș este executată corect și tu nu vei întâmpina probleme în decursul anilor. Totodată, acesta îți va oferi și sfaturi, mai ales în ceea ce privește întreținerea acoperișului.

Înainte ca specialistul să se pregătească de montare, asigură-te că suprafața respectivă este pregătită. Adică, dacă există fisuri sau deteriorări, acestea să fie reparate în prealabil. Totodată, pentru a evita scurgerile care se pot întâmpla, asigură-te că fixezi o învelitoare sub tabla cutată respectivă. În acest fel, vei avea parte de o izolație termică.

Fiecare tablă acoperiș vine cu propriile instrucțiuni de la producător. Asigură-te că montarea acesteia este făcută exact ca și în acele instrucțiuni de către specialist. Prin urmărirea acestor instrucțiuni, nu vei întâmpina probleme în timp, iar tabla va fi montată corespunzător.

Pentru instalarea tablei de acoperiș, asigură-te că achiziționezi șipcării calitative, șuruburi calitative și alte accesorii de care mai ai nevoie pentru montare. Prin achiziționarea unor elemente calitative, tabla nu va întâmpina scurgeri de apă sau coroziune.

Descoperă Calitatea Supremă: Tablă Acoperiș Bilka pentru Oferirea Protecției Perfecte

Cum să îți întreții acoperișul

După ce aspectele de mai sus au fost aplicate, iar tu ai înțeles procesele respective, urmează să iei în considerare sfaturile în legătură cu întreținerea acoperișului de tablă pentru menținerea acestuia în cea mai bună formă posibil.

Așadar, asigură-te că regulat vei verifica starea acoperișului. Pentru a evita orice scurgere de apă, fisură, deteriorare sau coroziune a acoperișului, verifică stadiul acestuia. Mai ales, analizează extrem de bine zonele vulnerabile, ca de exemplu colțurile, învelitoarele sau conexiunile.

Curățarea acestuia trebuie să fie făcută și ea regulat, nu poți să neglijezi acest aspect. Asigură-te că în momentul în care observi murdărie, anumite reziduuri sau frunze, le cureți cu echipamentele speciale pentru această problemă.

Prin folosirea echipamentelor și instrumentelor potrivite, starea acoperișului nu va fi afectată. De asemenea, dacă neglijezi curățarea acestuia, starea tablei se va înrăutății, astfel formându-se fisuri, scurgeri de apă, etc.

După ce anii trec, inevitabil, apar bucăți de tablă corodată sau deteriorată. Așadar, asigură-te că schimbi acele părți din acoperiș cu altele noi, însă din exact același material și aceeași tablă ca și cea actuală. Prin schimbarea acestor bucăți de tablă, vei evita scurgerile de apă și alte probleme similare.

De asemenea, există o grămadă de acoperișuri care sunt vopsite. Dacă acoperișul tău este la fel, asigură-te că-l revopsești periodic, folosind o vopsea calitativă și ustensilele necesare. Datorită condițiilor meteorologice, acoperișul este afectat și are nevoie de o revopsire pentru a arăta din nou într-o stare bună.

De altfel, pentru a nu exista probleme legate de umezeala sub acoperiș, asigură-te că soliciți un specialist în domeniu să analizeze suprafața respectivă și să se asigure că zona aceea este bine ventilată.

0 Shares
You May Also Like