Cum incearca institutiile americane sa sufoce criptomonedele ca urmare a colapsului bancilor

Cum incearca institutiile americane sa sufoce criptomonedele ca urmare a colapsului bancilor?

0 Shares
0
0
0

Războiul SUA împotriva criptomonedelor se intensifică, cel mai recent atac fiind îndreptat către Binance. Între timp, directorii din industrie își exprimă preocuparea că Statul American sufocă criptomonedele și inovația.

La 27 martie, fondatoarea Haun Ventures și membră a consiliului Coinbase, Katie Haun, a scris un articol despre cum reglementatorii financiari ai SUA încearcă în mod intenționat să suprime industria criptomonedelor.

Ea a susținut că reglementatorii financiari au profitat de ocazie pentru a acționa după prăbușirile de anvergură din 2022.

Mai mult, aceștia au ocolit Congresul pentru a “încerca să înghețe o întreagă industrie în afara serviciilor bancare”, a afirmat ea.

Politica Cripto, un Job pentru Congres

Fosta procuror federal a adăugat că companiile de criptomonede sunt tratate la fel ca actorii negativi. Aceasta face parte dintr-o “campanie de reglementare coordonată pentru a împiedica progresul în sector”, a spus ea.

Alte țări implementează cadrul de reglementare și legislație pentru industria în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, “funcționarii nealeși” iau decizii importante de politică cu privire la faptul dacă America ar trebui să aibă sau nu o industrie a criptomonedelor, a spus ea.

“Aceste eforturi sunt greșite, nesăbuite și potențial neconstituționale. Cel mai important, pun America pe calea periculoasă de a închide sistemul bancar pentru cei care nu sunt favorizați de o anumită administrație.”

Haun a reiterat declarațiile altor directori din industrie. “Deciziile majore de politică din SUA ar trebui luate de Congres și de legislaturile statelor, nu de funcționarii nealeși”, a spus ea.

Mai mult, SEC și CFTC și-au luat problemele în propriile mâini datorită vidului de reglementare în Statele Unite.

S-au solicitat onestitate și transparență. Cu toate acestea, perspectiva politică oportună “amenință să sufle inovația și să pedepsească actorii legitimi”. Directorul firmei de investiții a concluzionat:

“Cenzura guvernamentală ca substitut pe ușa din spate pentru procesul legislativ nu are loc în finanțe – sau în orice altă industrie.”

Revenirea la Absurdul Bancar

Fondatorul Capriole Fund, Charles Edwards, a exprimat aceleași sentimente. A comentat că sistemul bancar din SUA se află sub presiune și reglementatorii financiari ripostează împotriva criptomonedelor ca răspuns.

“Este ironic faptul că, în ultimele 2 săptămâni, reglementatorii din SUA au folosit tot ce au avut la îndemână împotriva criptomonedelor ca rezultat al faptului că Bitcoin reprezintă o alternativă viabilă. Închiderea ilegală a Signature Bank, notificarea nejustificată Wells pentru Coinbase, Binance dată în judecată, lista continuă.”

Cel mai recent proces împotriva Binance a zguduit piețele astăzi. În plus, o scădere de 2,6% a capitalizării totale de piață a dus la o cădere la 1,78 trilioane de dolari în momentul scrierii. Cu toate acestea, praful digital pare să se fi așezat pe piețele care au rămas la nivelurile actuale în ultimele 12 ore sau cam așa ceva.

Sursa articol: BeInCrypto.com

0 Shares
You May Also Like