Cele mai bune condimente naturale

0 Shares
0
0
0

Condimentele reprezinta de fiecare data cea mai buna alegere pentru inlocuirea sarii, a zaharului, dar si grasimilor. In acest fel iti vei putea mentine greutatea si vei putea tine departe bolile cardiovasculare si cancerul.

In cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai des utilizate condimente naturale de catre femei, si vom afla multe lucruri interesante despre acestea

  1. Usturoiul, este ideal pentru hipertensivi.

Este fara doar si poate unul dintre condimentele care trebuie consumate proaspete. Aceasta este parerea fizicianului Suzanna Zick, cercetator la renumita Universitate de Sanatate din Michigan.

Potrivit cercetatorilor fizicianului,usturoiul reduce cu aproximativ 10% tensiunea arteriala, dar si nivelul colesterolului si pe cel al trigliceridelor. Totodata, usturoiul este si un antibiotic natural datorita faptului ca are in compozitia sa o substanta numita alicina,  raspunzatoare si pentru respiratia neplacuta.

  1. Ardeiul iute este ideal pentru ca are efect antiinflamator.

Datorita capsaicinei,substanta chimica care face ca ardeiul sa fie iute, acest produs este un bun ameliorator pentru durerile articulatiilor, si are efect antiinflamator. Ardeiul iute mai este util chiar si pentru digestie, dar si pentru a preveni infectiile prin crearea unei bariere impotriva microbilor.

  1. Piperul este ideal si el pentru ca are efect antioxidant.

De mai bine de 4.000 de ani piperul este condimentul folosit pentru tratarea sinuzitelor si a tusei uscate. El mai este folosit si pentru imbunatatirea digestiei, dat fiind faptul ca stimuleaza perfect cresterea secretiei de acizi de la nivelul stomacului. In comparatie cu sareacare retine apa, piperul actioneaza ca un diuretic, si ajuta organismul sa elimine toxinele.

Sunt recunoscute in intreaga lume toate calitatile sale antioxidante si antibacteriene si trebuie precizat ca acesta ajuta la absorbtia betacarotenului si a coenzimei Q-10 datorita continutului de piperina. Mai trebuie precizat si faptul ca piperul este un alcaloid care grabeste procesul de generare de energie la nivel celular.

  1. Chimenul este indicat pentru eliminarea toxinelor.

Pentru copiii care sufera de colici, fara doar si poate, chimenul este folosit de mult timp pe post de medicament natural.  Acesta este ideal si pentru ca este   un detoxifiant al ficatului si un diuretic foarte bun.

  1. Oregano este perfect pentru ca „ataca” E.coli

Fara doar si poate, putem spune despre oregano ca este nelipsit din preparatele italiene, dar si ca este un antioxidant foarte bun, ideal pentru a stopa dezvoltarea bacteriilor.

Cand discutam despre bariere naturale impotriva E. coli sau Salmonella, trebuie sa precizam ca oregano si uleiul de oregano este unua dintre cele mai eficiente solutii,urmata apoi de ienibahar si usturoi. Proprietatile antibacteriene pe care le are oregano se datoreaza unei substante din compozitia, numita carvacrol.

  1. Rozmarinul te apara de cancer

Nu prea iti place ce aroma are rozmarinul? Mai mult ca sigur iti vei schimba parerea despre el in momentul in care vei afla ca acesta scade riscul aparitiei cancerului datorita faptului ca are un continut bogat in antioxidanti. Mai mult decat atat, rozmarinul este necesar si pentru ca poate combate raspandirea bacteriilor si fungilor.

  1. Cimbrul este ideal pentru femei datorita faptului ca alunga durerile menstruale.

De multe ori, cimbrul este utilizat si pentru calitatile sale antiseptice. Acesta este un foarte bun calmant pentru durerile de stomac si poate reduce considerabil durerile cauzate de crampele menstruale. De asemenea, poate fi folosit cu succes si in tratarea racelilor.

0 Shares
You May Also Like