Ce-trebuie-sa-stiti-despre-vremea-din-Dubai
Ce trebuie sa stiti despre vremea din Dubai?

Ce trebuie sa stiti despre vremea din Dubai?

0 Shares
0
0
0

Ce-trebuie-sa-stiti-despre-vremea-din-DubaiCum arata vreamea in Dubai? Cei care doresc sa calatoreasca in aceasta tara superba si foarte bine dezvoltata a Emiratelor Arabe Unite, dar care nu au fost niciodata in Orientul Mijlociu, isi pun aceasta intrebare.

Unul din principalele elemente ce caracterizeaza turismul din Dubai (de exemplu numarul turistilor din Dubai la o anumita data) este vremea. De-alungul anului, situatia meteorologica din Dubai este caracterizate de zile insorite, lucru de la sine inteles odata ce Dubaiul are o clima subtropicala excesiv de uscata.

Perioada de vara, care tine din iulie pana in septembrie, poate fi foarte umeda si fierbinte. In aceasta perioada temperaturile variaza intre 45 de grade celsius (113 F) si 48 de grade C (118.4 F), mai ales in interiorul oraselor. Nivelul de umiditate poate insa sa ajunga pana la 90 de procente. Shamalul (care inseamna vant in limba araba) poate sa sufle puternic incepand cu jumatatea lunii mai pala la jumatatea lui iulie si chiar sa provoafe furtuni.

Temperaturie incep sa scada din octombrie, pe a carei perioada vor varia intre 26 grade C (78.8 F) si 36 grade C (98.8 F). In noiembrie si decembrie temperaturile sunt confortabile pentru turisti, cu variatii intre 21 grade C (69.8 F) si 30 grade C (68 F). Este posibil ca in aceste luni sa fie si precipitatii sub forma de ploaie.

Iarna se instaleaza la finalul anului si se termina la jumatatea lunii martie. Acesta este perioada cu cel mai mare flux de turisti, datorita vremii placute, cu temperaturi de la 14 grade C (57.2 F) pana a un maximum de 29 grade C (84.2 F).

La inceputul lui aprilie pana la finalul lui iunie, vremea continua sa se incalzeasca, avand temperaturi de 34 grade C (94.2 F) pana la 41 grade C (105.8 F). Nivelul de umiditate variind intre 50 si 56 de procente, iar soarele sta pe cer 10 ore pe zi.

Ploile sunt insufuciente pe intreaga erioada a anului, cele mai mari cantitati fiind iarna, din ianuarie pana in martie. Cantitatea anual de precipitatii in Dubai este de 13 centimetri (putin peste 5 inch).

Iata temperaturile medii din Dubai, pe fiecare luna in parte:

• Ianuarie si februarie – 20 C (68 F)

• Martie – 23 C (73.4 F)

• Aprilie – 25 C (77 F)

• Mai – 30 C (86 F)

• Junie – 33 C (91.4 F)

• Julie si August – 35 C (95 F)

• Septembrie – 31 C (87.8 F)

• Octobrie – 28 C (82.4 F)

* Novembrie – 25 C (77 F)

* Decembrie – 22 C (71.6)

Pe scurt, vremea din Dubai este insorita tot timpul anului cu foarte putine ploi. Aceia dindre dumneavoastra care doriti sa mergeti in Dubai puteti sa va alegeti acea perioada din an care stiti ca va va conveni cel mai bine din punct de vedere al vremii.

0 Shares
You May Also Like