Ce este o casca wireless

Ce este o casca wireless?

0 Shares
0
0
0

O casca wireless este un difuzor wireless in miniatura care este plasata in ureche si primeste semnale de la un transmitator separat. Transmitatorul independent poate fi un telefon mobil cu tehnologie de retea Bluetooth incorporata sau un adaptor Bluetooth pentru utilizare intr-un laptop in loc de difuzoare incorporate.

O casca wireless ascunsa primeste semnale de la un transmitator walkie-talkie printr-un receptor de buzunar care transmite date catre casti.

Casca fara fir

In cele mai multe cazuri, atunci cand oamenii se refera la o casca fara fir, acestea se refera la un dispozitiv mic, care este plasat intr-o ureche printr-un clip. Setul cu casca wireless este format dintr-un difuzor mono mic si un microfon condensat. Microfonul este uneori plasat la capatul unui brat mic care ajunge in jurul obrazului.

Dispozitivul gazduieste, de asemenea, un emitator si un receptor pentru a trimite si primi semnale de la un telefon mobil asociat, astfel incat utilizatorul sa poata efectua si raspunde la apeluri hands-free.

Aceste produse sunt populare pentru conducere (sofat), dar pot fi utilizate si in alte situatii, cum ar fi la birou sau in timpul exercitiilor fizice.

O casca wireless comunica cu un telefon mobil prin tehnologia Bluetooth, ergo, telefonul trebuie sa fie activat Bluetooth sau echipat cu un adaptor Bluetooth. Bluetooth utilizeaza unde de frecventa radio (RF) pentru a trimite semnale pe distante scurte mai mici de 9m, creand o retea de zona personala (PAN).

Odata ce castile wireless si telefonul mobil au fost imperecheate prin Bluetooth, functiile de baza ale telefonului pot fi controlate prin comenzi vocale, permitand telefonului sa fie utilizat fara a-l modifica. Reteaua Bluetooth nu necesita linie de vedere, astfel incat telefonul poate fi intr-o poseta, buzunar, torpedou sau in apropiere.

De asemenea poti vedea aici casti in ear wireless BOSE QuietComfort Earbuds!

O casca wireless cu microfon poate fi, de asemenea, asociata cu un laptop pentru a ocoli difuzoarele si microfonul incorporate ale computerului. Castile wireless sunt recomandate pentru utilizarea tehnologiilor Voice over IP (VOIP), cum ar fi Skype. Serviciile VOIP permit abonatilor sa efectueze apeluri telefonice prin Internet, mai degraba decat un serviciu de telecomunicatii.

Apelurile sunt gratuite si multe servicii VOIP ofera bonusuri suplimentare, cum ar fi apeluri de conferinta gratuite si apeluri video. O casca wireless ar trebui sa reduca ecoul creat de feedback si sa faca comunicatiile mai placute.

O casca wireless sub acoperire unidirectionala este uneori mentionata ca o “casca spion”. Este un dispozitiv mic care este plasat in interiorul urechii, ceea ce il face aproape imperceptibil.

Receptorul este separat si poate fi stocat intr-un portofel sau buzunar. Emitatorul este un radio walkie-talkie, de la care se pot emite comenzi catre cei din teren. Gama variaza in functie de model, iar unele unitati promoveaza 914 m sau aproximativ o jumatate de mila. In plus fata de receptor, castile bidirectionale au un emitator si un microfon, uneori prinse in interiorul carcasei.

Castile wireless sunt, de asemenea, produse populare, desi o casca se refera de obicei la un sistem mono. Castile wireless utilizeaza tehnologia RF sau infrarosu pentru a comunica cu un emitator care este conectat direct la sursa de sunet.

0 Shares
You May Also Like