Care sunt anvelopele potrivite maşinii tale?

Care sunt anvelopele potrivite maşinii tale?

0 Shares
0
0
0

Anvelopele reprezintă singurul punct de contact al unui vehicul cu zona carosabilului. Prin intermediul anvelopelor, se pune în valoare calitatea pe care maşina o poate transmite către drumul pe care rulează.

Astfel, indiferent cât de puternic este un motor şi  cât de ofertant este pentru şofer, este posibil ca atâta timp cât anvelopele nu sunt cele potrivite, toate acestea să nu mai aibă nicio valoare, ba chiar să pună în pericol participanţii la trafic.

Cum alegi anvelopele potrivite maşinii tale?

În primul rând, trebuie să ţii cont de importanţa unei anvelope în procesul de rulare pe şosele, astfel că nu se permit abateri de la calitate. În acest sens, piese auto Oradea te întâmpină cu suport şi cu o gamă extrem de largă de anvelope, ţinând cont de nevoile tale şi de caracteristicile autovehiculului. În principiu, specialiştii recomandă ca o anvelopă să nu ruleze mai mult de cinci ani.

După acest prag, produsul nu îşi mai poate susţine şi demonstra caracteristicile în condiţii de maximă siguranţă. Astfel, atunci când este momentul să schimbi anvelopele, nu ezita să alegi produse de calitate superioară. Vei ţine cont de dimensiunea potrivită vehiculului tău, o dimensiune incorectă producând probleme în manevrarea acestuia şi disconfort. Evident, dacă nu adopţi compromisul anvelopelor all-seasons, vei avea grijă să îţi procuri anvelope destinate strict verii, cât şi  iernii.

Odată procurate, anvelopele vor fi schimbate la punctele strict destinate, prevăzute cu sisteme de calibrare şi verificare a acestora. Orice avarie survenită la nivelul anvelopei, presupune intervenţie imediată, rulajul cu o anvelopă disfuncţională conducând spre distrugerea totală, dar şi punerea în pericol a conducătorului auto şi a ocupanţilor maşinii.

Depozitarea anvelopelor de pe un sezon pe altul, se va face în condiţii optime, evitându-se expunerea acestora la temperaturi extreme.

Anvelope destinate fiecărui sezon

Dacă preferi să te eliberezi de grija schimbării anvelopelor de două ori pe an, poţi adopta varianta all-season. Însă în acest caz, ar trebui să ştii că anvelopele all-season îţi vor conferi siguranţă în condiţii medii, făcând cu greu faţă condiţiilor extreme din timpul iernii.

Evită să combini roţile all-season cu anvelope de iarnă sau vară, alegând întotdeauna ca cele patru anvelope să fie de acelaşi tip. În cazul în care preferi varianta cea mai sigură şi adaptată climei noastre, respectiv anvelope speciale pentru vară şi destinate strict sezonului rece, SealAuto.ro îţi pune la dispoziţie o gamă variată de modele, destinate diferitelor mărci de autovehicule.

Oricare dintre aceste  tipuri de anvelope va fi dotat cu specificaţii clare, inscripţionate pe partea laterală. Astfel te vei informa despre încărcarea maximă admisă, viteza de rulare, anul de fabricaţie, lăţimea, înălţimea şi diametrul anvelopei, tipul construcţiei, respectiv pentru pasageri, cât şi despre indicii necesari care furnizează date exacte legate de  greutatea maximă admisă, precum şi despre atingerea şi susţinerea unei anumite viteze.

Astfel, te vei asigura că ai procurat anvelopele strict destinate maşinii tale, dar care se vor încadra şi nevoilor tale în materie de şofat. Doar respectând această procedură de schimbare a anvelopelor în funcţei de sezon şi de caracteristicile vehiculului, vei conduce în siguranţă şi îţi vei proteja maşina.

0 Shares
You May Also Like