Beneficiile_utilizarii_inoxului_in_bucatarie
Beneficiile utilizarii inoxului in bucatarie

Beneficiile utilizarii inoxului in bucatarie

0 Shares
0
0
0

Beneficiile_utilizarii_inoxului_in_bucatarieGatitul este una dintre activitatile de baza in casa oricarei familii, drept urmare o atentie sporita le este atribuita instrumentelor utilizate in gastronomie, tocmai pentru gradul de interventie pe care acestea le pot avea asupra sanatatii. Tipurile de materiale folosite la fabricarea vaselor si tacamurilor sunt disponibile intr-o gama variata, de la produse din aluminu, cupru sau inox, pana la cele din ceramica, plastic sau silicon.

Directionarea atentiei cumparatorului spre tacamuri inox nu este intamplatoare, majoritatea optand pentru acest material datorita minunatelor beneficii pe care le aduce in bucatarie.

In primul rand, vasele inox prezinta o rezistenta distribuita uniform care previne aparitia zgarieturilor si a petelor rezultate din urma utilizarii la foc. Pastrandu-si forma cu fiecare an de folosire, orice tacamuri inox pot suporta rigorile unei intrebuintari constante, fara a se degrada nici macar in urma accidentelor culinare.

Stabilitatea vaselor inox este probabil datorata si componentei sale chimice, cuprinzand un amestec de fier, crom si magneziu care permite produselor sa fie supuse temperaturilor mari, fara a se deforma. Acestea opun rezistenta impacturilor si pot fi folosite in activitati culinare dintre cele mai variate, fara efectul incovoierii, curbarii sau miscorarii.

Inoxul este, de asemenea, anticoroziv, nu rugineste si nu reactioneaza chimic cu alimentele ce detin niveluri inalte de aciditate, precum citricele sau tomatele. Unele vase inox prezinta un miez de aluminu sau cupru, deoarece aceste material sunt conductori termici foarte eficienti.

Produsele din inox, precum cele disponibile pe Solinox.ro, sunt usor de utilizat si simplu de intretinut. Din punct de vedere al prepararii, legumele, orezul si sosurile pot fi gatite cu usurinta, datorita modului perfect de inchidere a capacul ce contribuie la preparea totala a diverselor tipuri de mancaruri.

Gratie proprietatilor sale termice, inoxul tolereaza temperaturile crescute, facand posibila si pregatirea preparatelor din carne ce necesita conditii speciale de preparare. Totodata, curatarea vaselor din inox este lipsita de efort, fiind necesara doar aplicarea de apa si detergent.

Cu atat mai mult, inoxul rezista si in masina de spalat vase, intrucat acest material are avantajul de a rezista curatarii in profunzime, chiar si atunci cand mancarea a fost arsa accidental. De asemenea, vasele din inox sunt produse igienice, datorita sprafetei fine, lipsite de pori, ce permite o curatare permanenta a paazitilor, prevenind, astfel, formarea de reziduuri.

Vasele din inox se regasesc printre cererile de top ale clientilor si datorita aspectului lor estetic. Cu o suprafata metalica simpla si stralucitoare, inoxul se preteaza oricarui design de bucatarie, putand fi pus in valoare de contraste cu materiale lemnoase sau din plastic. Vasele din inox fabricate cu o minima atentie artistica pot marca o depasire a scopului lor culinar de catre efectul pe care l-ar putea avea in bucatarie.

Finisate elegant cu linii bine definite, produsele din inox nu necesita o inmagazinare iminenta, intrucat pot face parte din decorul spatiului de gatit, contribuind la ambianta locului. Acestea pot fi depozitate pe suprafata celorlalte aparate de bucatarie, precum masini de spalat, blaturi de bucatarie, frigidere, congelatoare sau aragazuri, intrucat materialul in sine ofera o imagine atractiva si contemporana.

0 Shares
You May Also Like