Beneficiile masajului bamboo pentru corp și minte

0 Shares
0
0
0

Masajul Bamboo este un masaj balinez care se face prin folosirea unor tije confecționate din bambus și care sunt menite să stimuleze atât mintea, dar și întregul corp. Acest masaj provine din cultura asiatică și nu este reprezentat doar ca un masaj de spa care să te relaxeze, ci este o artă.

Specialiștii care știu să efectueze masaj Bamboo, spun că acest masaj oferă diverse avantaje care sunt benefice pentru corpul și mintea ta. Acest masaj este potrivit și recomandat să fie făcut în momentele de stres sau în care ești încordat, astfel relaxându-te.

Masaj bamboo este o experiență pe care o vei trăi extrem de profund și care îți va oferi beneficii, precum circulația sanguină mai bună, relaxare, un somn liniștitor, eliminarea stresului din organismul tău și a anxietății, și de altfel îți va reîncărca bateriile.

Unul dintre saloanele care oferă masajul Bamboo în București este Orhideea Spa. Salonul beneficiază de experți calificați și care întocmesc cerințele necesare pentru a practica acest tip de masaj.

Care este istoria masajului Bamboo

Masajul Bamboo este cunoscut ca și o terapie străveche, holistică, care a devenit populară în cultura asiatică și nu numai. Prin practicarea acestui masaj spa te vei bucura de o vindecare sufletească și de relaxare la un nivel maxim.

Pentru ca tu să înțelegi pe deplin ce este și de unde provine acest masaj, citește următoarele rânduri. Chiar dacă se mai numește și masaj balinez, acest masaj provine din Japonia și China.

Datorită semnificației pe care bambusul o are în China, aceasta reprezentând echilibrul, longevitatea și armonia, masajul Bamboo este cunoscut ca masajul care oferă aceste beneficii. De asemenea, experții spun că masajul Bamboo a fost practicat pentru prima dată acum mii de ani pentru tratarea diverselor boli și pentru a oferi o stare de bine.

Tijele de bambus sunt de diferite grosimi și dimensiuni, iar masajul este personalizat pentru fiecare persoană în parte. De altfel, aceste tije sunt folosite prin aplicarea unei presiuni asupra mușchilor tensionați sau a punctelor de presopunctură.

Aceste tije sunt texturate sau netede, în funcție de senzația pe care vrei ca masajul tău să-ți ofere. Specialiști folosesc mișcări care să fie fluide și ritmice pentru ca circulația sanguină să fie îmbunătățită și să-ți ofere o relaxare completă.

Datorită popularității pe care masaj Bamboo a avut-o în Asia, cei din Occident s-au gândit ca în secolul al XX-lea să adopte și ei acest masaj. Astfel că, cei interesați de astfel de masaje și de abordări holistice, au adoptat repede masajul în saloanele de wellness și în spa-uri. Acum, acest masaj este extrem de popular și se află în fiecare centru de masaj sau salon de wellness.

Care sunt avantajele masajul Bamboo

Masajul Bamboo aduce o groază de avantaje care fac ca starea ta de spirit să fie una echilibrată și liniștită. Mai mult de atât, datorită tijelor care sunt diferite, masajul este diferit pentru fiecare persoană, mai ales că este personalizat în funcție de problemele fiecăruia.

Însă, care sunt avantajele acestui masaj? Un prim beneficiu este relaxarea pe care o oferă mușchilor. Specialiștii care practică acest tip de masaj au o tehnică extrem de importantă pentru relaxarea mușchilor.

Aceștia aplică presiune asupra zonei sau mușchilor care sunt tensionați pentru a-i elibera și pentru a putea să-ți recapeți mobilitatea pe care ai pierdut-o. Astfel, îți vei recăpăta mobilitatea și flexibilitatea înapoi.

Totodată, prin aplicarea acelei presiuni în anumite zone, circulația sângelui este stimulată. Astfel că, vasele de sânge încep să se deschidă, iar sângele va circula prin organism. Prin realizarea acestui aspect important, vei evita apariția oricărei boli cronice care ar putea apărea.

Pe lângă avantajele de mai sus, se adaugă și eliminarea toxinelor prin practicarea masajului Bamboo. Dacă sistemul limfatic și circulația sângelui au fost stimulate, atunci substanțele toxice care se află în organismul tău vor fi și ele eliminate treptat și natural.

În acest fel, dacă ești predispus unei acumulări mari de toxine acest lucru ar putea să-ți fie benefic, și totodată, organismul tău se va simți mult mai bine prin eliminarea toxinelor. Un alt beneficiu este reducerea durerilor articulare și musculare. Dacă suferi de dureri de gât, spate, de articulații sau de anumite inflamații sau chiar disconforturi, masaj Bamboo este potrivit pentru ameliorarea acestora.

Acesta este conceput pentru durerile cronice sau disconforturile pe care le întâmpini zilnic, și este destinat opririi acestora. De asemenea, dacă ai o postură mai puțin bună, acest masaj poate să te ajute să adopți o postură bună. Mușchii sunt presați pentru îndepărtarea presiunii respective sau pentru îndepărtarea durerii de spate, iar tu vei putea să adopți o postură corespunzătoare.

Care sunt beneficiile pe care acest masaj le aduce pentru minte

Pe lângă avantajele fizice pe care acest masaj le aduce, mai există și o serie de beneficii mentale pe care ți le va oferi. Cu ajutorul masaj Bamboo, vei beneficia de o minte liniștită și echilibrată, cu o stare de spirit extrem de bună.

Un prin beneficiu pe care masajul îl aduce minții este reducerea anxietății și a stresului. Datorită mișcărilor care sunt efectuate cu ajutorul tijelor de bambus, tensiunea care se află în organism se elimină. Astfel, tensiunea respectivă se elimină și se produce „hormonul fericirii” care reduce semnificativ anxietatea și stresul.

Pe lângă ameliorarea stresului și a anxietății, somnul va fi unul mult mai liniștitor. Astfel, dacă suferi de treziri bruște târziu în noapte sau de insomnii, masaj Bamboo este potrivit pentru eliminarea lor.

Prin relaxarea minții, te vei putea bucura de un somn bun. Majoritatea oamenilor care au efectuat un astfel de masaj au spus că după ședința de masaj, somnul a fost unul extrem de lin.

De asemenea, acesta te ajută să-ți reîncarci bateriile. Pe parcursul zilei, vei pierde o groază de energie, fie la lucru, acasă sau oriunde și vei avea nevoie să-ți reîncarci bateriile. Locul optim pentru acest aspect este salonul de wellness, unde te vei bucura de un masaj de revigorare și relaxare mentală. Astfel, mintea se va liniști și se va reconecta cu corpul tău.

Tensiunile emoționale vor dispărea și ele cu ajutorul acestui masaj. Datorită stresului pe care îl întâmpini zilnic și a tensiunii pe care o înduri, echilibrul emoțional nu este cel mai bun. Astfel că, de acum vei putea merge la un centru de masaj care să-ți ofere servicii calitative și care să-ți îndepărteze tensiunile emoționale acumulate recent.

0 Shares
You May Also Like