Atractii-turistice-din-Norvegia

Atractii turistice din Norvegia

0 Shares
0
0
0

Atunci cand auzi Norvegia, cu siguranta te gandesti la vikingi si la peisaje cu fiorduri, insa in cazul in care ajungi sa vizitezi aceasta tara, sau mai bine spus sa faci un circuit Norvegia, poti sa descoperi o multime de locuri minunate ale acestei tari, de la cascade de vis, si pana la bisericile contrversate din lemn, sau potecile de drumetii din anumite zone.

Tot in aceasta tara, vei putea sa gasesti mai multe orase care au un aspect medieval, plus o multime de alte obiective turistice, despre care vom discuta in cele ce urmeaza.

Roros este probabil primul loc pe care ar trebui s ail vizitezi atunci cand vizitezi aceasta tara, pentru a invata cat mai multe detali despre minele de cupru din Norvegia. Acest oras este renumit datorita faptului ca are aproximativ 2000 de case construite din lemn, care au fost conservate in starea lor initiala, astfel ca ii ofera locului un aspect medieval.

Se mai spune ca acest oras a fost findat de catre muncitorii de la o asociaie miniera, care avea numele Roros, in anul 1646.

O alta atractie a acestei tari nordice este Biserica din lemn, Urnes Stave, care imbina mai multe stiluri arhitectonice. Biserica este una medievala, construita de mai bine de 900 de ani, si este cea mai veche biserica din lemn din Norvegia. Mai sunt insa inca 27 de biserici din lemn in aceast tara.

Cascada Voringfossen reprezinta inca un punct de atractie al Norvegiei, avand o cadere in trepte de 180 metri. Aceast cascada se claseaza insa doar pe locul 83, intr-un top al cascadelor din tara. Cascada respectiva a devenit de mai bine de doua secole punct de atractie pentru turisti, iar pe vargul de 1880 metri, este construit si un hotel, unde vizitatorii se pot caza, dup ace urca o scara care are 1500 de trepte.

Catedrala Nidaros reprezinta iarasi un obiectiv turistic important al Norvegiei, care a fost construita in anul 1066 de catre vikingi, in timp ce Wilhem Cuceritorul era preocupat sa invadeze Marea Britanie.

Catedrala a fost ridicaa in orasul Trondheim, si reprezinta unul dintre obiectivele turistice cu care se lauda Norvegia.

Cei care isi doresc sa se bucure de nopti albe, pot sa viziteze tot in Norvegia, Nordkapp. Se spune ca aici soarele nu apune niciodata intre 14 mai si 29 iulie. Localitatea Nordkapp este sic el mai Nordic punct al continentului, aflata aproape de Polul Nord. Vizitatorii pot sa vada aici pinguinii si papagalii de mare in habitul lor natural.

Heddal Stave e cea mai importanta biserica din lemn din Norvegia, si are trei nnave ce se ridica semate spre cer. Aceasta biserica a fost construita in secolul al XIII-lea, si se spune ca a fost construita de catre 5 fermieri, in doar 3 zile. Biserica a fost restaurata in secolele XlX si XX, iar in prezent gazduieste ceremonii nuptial sau diferite evenimente religioase. Ea este situate in Notodden, si ce este important, poarta si hramul Fecioarei Maria.

Cea mai frumoasa atractie a Norvegiei insa, ramane celebrul Geirangfjord, situate in sud vestul tarii, aproape de coasta Alesund. Geirangfjord se intinde pe mai mult de 15 km, si reprezinta o minune naturala cu ape albastre, cu o vegetatie bogata si cu stanci maiestuoase.

Peisajul este cu siguranta unul de vis, si este vizitat de sute de mii de turisti annual.

 

0 Shares
You May Also Like