8 motive pentru care ar trebui sa bei cafea in fiecare zi

8 motive pentru care ar trebui sa bei cafea in fiecare zi

0 Shares
0
0
0

 

Fiecare adult normal a baut o ceasca de cafea cel putin o data. O bei peste tot, iar judecand dupa numarul de magazine Starbucks doar in Statele Unite (in 2012, erau 10.924! ) este clar ca iubim cofeina.

Si asta e bine. De fapt, exista o multime de beneficii de a face parte din majoritatea populatiei care bea cafea in fiecare zi. Cafeaua este excelenta pentru creier, piele si corp. Iata 8 motive pentru care ar trebui sa te trezesti in fiecare dimineata si sa bei cafea, fie macinata, fie capsule cafea Dolce Gusto.

Cafeaua este prima sursa de antioxidanti

Potrivit unui studiu din 2005, „niciun aliment nu se apropie” de cafea cand vine vorba de antioxidanti. Da, fructele si legumele sunt, de asemenea, extrem de bogate in antioxidanti, dar se pare ca organismul uman absoarbe mult mai multi antioxidanti din cafea.

Doar mirosul cafelei poate avea un efect de destresare

Cercetatorii de la Universitatea Nationala din Seul au examinat creierul sobolanilor aflati sub stres (cauzat de lipsa somnului) si au descoperit ca proteinele legate de stres din creierul subiectilor expusi la arome de cafea au reactionat.

Cafeaua ar reduce simptomele bolii Parkinson

Potrivit unui articol din revista ScienceDaily, publicat in 2012, consumul de cafea ar ajuta persoanele cu boala Parkinson sa-si controleze miscarile.

Cafeaua este excelenta pentru ficat (mai ales daca bei alcool)

Un studiu publicat in 2006 care a implicat 125.000 de persoane de peste 22 de ani a aratat ca persoanele care beau cel putin o ceasca de cafea pe zi si-au redus sansele de a dezvolta ciroza hepatica cu 20% – o boala autoimuna cauzata de consumul excesiv de alcool cu ​​simptome de hepatocelulare.

Cafeaua te poate face mai fericit

Un studiu realizat de Institutul National de Sanatate din SUA a constatat ca persoanele care au baut patru sau mai multe cani de cafea au o probabilitate cu aproximativ 10% mai mica de a fi depresive decat cei care nu beau.

Cafeaua ar reduce sansele de a dezvolta cancer de piele (daca esti femeie)

Brigham and Women’s Hospital din Boston si Harvard Medical School au urmarit 112.897 de barbati si femei pe o perioada de peste 20 de ani si, conform constatarilor lor, femeile care beau cel putin trei cani de cafea pe zi au mult mai putin sanse de a dezvolta cancer de piele.

Cafeaua te poate face un sportiv mai bun

Oamenii de stiinta si sportivii stiu de ani de zile ca o ceasca de cafea inainte de un antrenament creste performanta atletica, in special in sporturile de anduranta precum alergarea sau ciclismul.

Cafeaua iti va mentine creierul sanatos mai mult timp

Cercetatorii de la Universitatea din Florida de Sud si de la Universitatea din Miami au descoperit ca persoanele cu varsta peste 65 de ani cu un nivel ridicat de cofeina in sange au contractat boala Alzheimer in medie cu doi pana la patru ani mai tarziu decat persoanele cu niveluri mai scazute de cofeina.

0 Shares
You May Also Like