Bodosport.ro

Abonare newsletter
FashionAgenda.ro
Ce va atrage la un oras pe care nu l-ati vizitat?
 

Utilizatori online

Avem 116 vizitatori online
Personalitati
Barcelona - pe urmele lui Antoni Gaudi

Barcelona-pe-urmele-lui-Antoni-Gaudi De foarte multe ori, se intampla ca un oras sa fie vizitat pentru valorile sale arhitecturale, iar un astfel de oras, ce merita vizitat de catre turisti datorita cladirilor sale valoaroase din punct de vedere arhitectural este Barcelona.

Gaudi este considerat unul dintre cei mai enigmatice arhitecti moderni, care a observat natura intr-o maniera unica. Unul dintre monumentele arhitecturala ce oglindeste pasiunea acestui arhitect pentru natura este Parcul Guell, apreciat ca fiind un exemplu unic de arhitectura peisagistica.

Astfel, Parcul Guell face parte din patrimonial UNESCO si a fost supranumit "cosmar expresionist" sau "insula suprarealista". Odata aflati in Barcelona, este important sa vizitati La Sagrada Familia, aceasta fiind cea mai importanta cladire a orasului si o creatie a lui Gaudi.

Constructia acestei cladiri a inceput in anul 1882 si nu a fost finalizata nici macar pe jumatate, preconizandu-se ca se va fi terminata in anul 2100. Din cele 18 turnuri de care ar trebui sa dispuna La Sagrada Familia, ce reprezinta pe cei 12 Apostoli, pe cei 4 Evanghelisti, Maica Domnului si pe fiul Ei, astazi exista 8 turnuri ce peste 100 metri inaltime.
Citeşte mai mult...
 
Amiens/ Franta - acasa la Jules Verne

Amiens-Franta-acasa-la-Jules-Verne
Indragit pentru operele sale stiintifico-fantastice, precum "Optzeci de zile in jurul lumii", "Calatorie in centrul pamantului" sau "Douazeci de leghe sub mari", Jules Verne s-a nascut la 8 februarie 1828 in Nantes, Franta si s-a stins din viata in orasul Amiens, la 24 martie 1905.

Remarcandu-se prin maniera in carea imbinat literatura de aventuri cu cea science-fiction si fantastique, Jules Verne a captivat prin romanele sale, motiv pentru care povestile acestora au fost ecranizate.

In casuta sa din orasul Amiens, situate pe strada Rue Charles Dubois Nr. 1 vizitatorii pot vizita camera de studiu a scriitorului, situata la al doilea etaj. Casuta este construita din caramizi rosii, iar la primul etaj se aflau dormitoarele la care se putea ajunge prin intermediul unei scari in forma de spirala.

In sala de mese a casei memoriale Jules Verne s-a pastrat pana astazi decorul original si mobilierul neo-gotic, acesta fiind locul unde scriitorul servea masa alaturi de sotia sa, Honorine Verne. In salon se pot admira fotografii ce ilustreaza lumea din perioada scriitorului, cat si tablouri cu portrete ale familiei Verne, precum ale tatalui scriitorului si ale mamei sale.
Citeşte mai mult...
 
Alcala de Henares Spania - acasa la Miguel Cervantes

Alcala-de-Henares-Spania-acasa-la-Miguel-Cervantes Nascut la data de 29 septembrie 1547, Migeul de Cervantes Saavedra a cucerit cititorii timp de secole cu operele sale exceptionale, motiv pentru care este considerat un simbol al literaturii spaniole. Stins din viata la data de 22 aprilie 1616 in Madrid, Miguel Cervantes a lasat mostenire o valoroasa opera, din care cea mai cunoscuta creatie este "Don Quijote de la Mancha".

Acesta este un roman apreciat ca fiind o capodopera a literaturii spaniole, motiv pentru care este astazi una dintre cele mai traduse opere din intreaga lume. Daca va intrebati cum este sa mergeti acasa la Miguel Cervantes si sa pasiti pe urmele acestui dramaturg, poet si romancier spaniol, tot ce trebuie sa faceti este sa vizitati orasul Alcala de Henares pentru a afla.

Casa memoriala a lui Cervantes este o dovada a arhitecturii castelane specifice secolului al XVI-lea, fiind casa in care s-a nascut romancierul in anul 1547. De asemenea, aceasta a fost restaurata in anul 1956, pentru a ilustra astazi locuinta unei familii bogate din secolul al XVI-lea.
Citeşte mai mult...
 
Salzburg/Austria-acasa la Mozart

mozart Wolfgang Amadeus Mozart (n. 27 ianuarie 1756, Salzburg, d. 5 decembrie 1791, Viena) a fost un compozitor austriac, unul din cei mai prodigiosi si talentati creatori în domeniul muzicii clasice. Anul 2006, cu ocazia jubileului a 250 de ani de la nasterea compozitorului, în Austria si Germania a fost cunoscut ca „Anul Muzical Mozart”.

Wolfgang Amadeus Mozart (nascut Johannes Chrysostomus Wolfgangus Teophilus Mozart) s-a nascut la 27 ianuarie 1756 la Salzburg, pe atunci capitala unui principat-arhiepiscopat (germ. Fürstbistum) ce facea parte din Sfântul Imperiu Roman de Natiune Germana (dupa 1804 devenit Imperiul Austriac).

Tatal lui, Leopold Mozart, era un talentat violonist în orchestra de la curtea printului arhiepiscop din Salzburg, si era apreciat pentru aptitudinile sale pedagogice. În registrul de botez, Mozart a fost înregistrat cu numele: Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus. Mai târziu, în Italia, si-a luat numele de "Amadeus", traducerea latina a lui „Theophilus” („Iubitorul de Dumnezeu”).

Citeşte mai mult...
 
Stratford upon Avon/Anglia-acasa la Shakespeare
Personalitati

3113912-Hamlet_part_of_Shakespeares_Memorial-Stratford_upon_Avon Toata lumea a auzit de William Shakespeare, dar putini sunt cei care stiu ca scriitorul este nascut intr-un mic oras de pe malurile raului Avon, in Stratford. Stratford este un burg medieval, cunoscut mai ales pentru celebrul targ care se desfasoara aici in fiecare saptamana inca din secolul XII.

Caracterul linistit al orasului a fost tulburat de faima pe care i-a conferit-o celebrul sau locuitor, astfel ca azi, mii de turisti vin sa viziteze locurile care au marcat copilaria lui Shakespeare.

Cele mai importante cladiri sunt Casa memoriala William Shakespeare, Teatrul Regal, construit de regina Elisabeta I in onoarea dramaturgului, si Biserica Holy Trinity, martor tacut al celor mai importante momente din viata sa.

Desi Anglia si-a onorat personalitatile inmormantandu-le in cripta din Westminster Abbey marele dramaturg a fost inmormantat, dupa propria-i dorinta in orasul natal, pe piatra funerara stand sapat de veacuri blestemul aruncat asupra celui care ar fi incercat sa-i incalce vointa.

William Shakespeare (n. 23 aprilie 1564- d. 23 aprilie 1616) a fost un dramaturg, poet si creator de sonete englez, care este considerat a fi cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleza.

Citeşte mai mult...
 
Ulm/Germania-acasa la Albert Einstein

3314973-Ulm-Ulm Ulm este un oras universitar situat pe Dunare la sud de regiunea muntoasa Schwäbischen Alb în landul Baden-Württemberg, Germania. Orasul este un district urban cu 120.000 de locuitori, fiind si capitala districului rural „Alb-Donau”. Localitati mai mari din apropiere sunt sud-est Augsburg la 70 km si la 130 km München iar la nord-vest se afla la 90 km orasul Stuttgart.

Ulm împreuna cu orasul Neu-Ulm (Ulmul Nou) au o populatie de peste 170.000 de locuitori, constituind un centru important din regiunea Tübingen. Orasul este cunoscut prin biserica construita în stil gotic, turnul bisericii are o înaltime de 161,53 m, fiind cel mai înalt turn de biserica din lume. De asemenea este cunoscut prin constitutia cetatenilor orasului care are o traditie veche, se mai poate aminti teatrul german care dateaza din anul 1641.

In documentele istorice orasul este pentru prima oars amintit la data de 22 iulie 854 ca palatinat regal, din anul 1802 orasul apartine de Bavaria iar din 1810 va apartine de Württemberg.

Citeşte mai mult...
 
Konigsberg/Kaliningrad- acasa la Immanuel Kant PDF Imprimare Email
Personalitati

konigsberg, kant, kaliningrad Immanuel Kant (n. 22 aprilie 1724, Konigsberg/Prusia Orientala- d. 12 februarie 1804, Konigsberg), filozof german, este unul din cei mai mari ganditori din perioada iluminismului in Germania.
 
Prin fundamentarea idealismului critic, a exercitat o enorma influenta asupra dezvoltarii filozofiei in timpurile moderne. In special Fichte, Schelling si Hegel si-au dezvoltat sistemele filozofice pornind de la mostenirea lui Kant. Cei mai multi scriitori si artisti din vremea lui au fost influentati de ideile sale in domeniul esteticii, operele lui Goethe, Schiller sau Kleist neputand fi intelese fara conceptiile filozofice ale lui Kant.
Immanuel Kant se naste la 22 aprilie 1724 la Konigsberg, în Prusia orientala, unul dintre cei cinci copii, care vor atinge maturitatea, din cei noua nascuti ai parintilor sai.
 
Orasul sau natal era prosper, avea o universitate si era deschis comertului maritim si deci tinuturilor cu limbi si obiceiuri diferite. Kant va spune despre Konigsberg ca este un oras "adaptat dezvoltarii cunoasterii oamenilor si a lumii, si in care, fara a calatori, aceasta cunoastere poate fi insusita". Kant va iesi rareori din orasul sau. Kant provine din mediul social sarac. Tatal sau era mester selar. Mama sa i-a dat o educatie riguroasa, pioasa si deschisa cunoasterii.
Citeşte mai mult...
 


More Info